5 prekvapivých benefitov, pre ktoré sa ženám oplatí masturbovať častejšie

Nikto nemasturbuje z donútenia ani z povinnosti. Ide o hru s telom, ktoré prináša čistú blaženosť a úsmev na tvári. Nezávisle na mieste, partnerovi alebo životnej situácii. Preto nie je otázka, prečo si nespraviť dobre, ale skôr prečo si nespraviť dobre častejšie. Pretože ženská masturbácia nie je len o potešení. To zistíte hneď, ako sa jej začnete venovať viac.

23.09.2020 07:00
sex, intimity, masturbácia Foto:
Ak máte problém s libidom, masturbácia je pre vás.
debata

Odstránenie stresu

Ak si spomeniete na niektorý zo svojich orgazmov, tak okamžite viete, prečo je dobrý na odstresovanie tela. Aj krátke vytrženie dokáže veľmi rýchlo do tela vyplaviť celú plejádu pozitívnych hormónov. Vďaka nim klesne kortizol a príde uvoľnenie. Preto môže masturbácia na počkanie eliminovať stres a priniesť upokojenie aj rýchlejšie zaspávanie.

Zlepšíte si sex

Masturbáciu netreba vnímať ako náhradu sexu, ale ako cestu k nemu. Odborníčka na sexuálne zdravie Kelley Kitely upozorňuje, že práve pri masturbácii a kontakte so svojim telom spoznáte seba aj hlbšiu mieru rozkoše. Poznanie zas dokážete lepšie využiť aj pri milovaní a partnerovi ľahšie vysvetliť, čo vám robí dobre. Alebo často sama vezmete do rúk opraty a prežijete milovanie akčnejšie a krajšie.

Viac libida

Ak máte problém s libidom, masturbácia je pre vás. Doktorka Wendie Trubow tvrdí, že intímna oblasť je zvláštne uspôsobená. Čím viac je stimulovaná, tým viac po stimulácii túži. Ak vám klesá libido, jednoducho začnite sama. Pokojne a každý deň. Vďaka tomu čoskoro začnete túžiť nielen po osamelej rozkoši, ale aj po tej partnerskej.

Zažijete viacnásobný orgazmus

Ženy, ktoré poznajú silu, moc a krásu viacnásobného orgazmu, priznávajú rad za radom, že svoje prvé multiorgazmy zažili samy. Wendie Trubow hovorí, že to je prirodzené. Ak ste sama, odpadá ostych, časový stres aj zodpovednosť za potešenie partnera. Preto môžete stimulovať samú seba toľko, ako vám je príjemné. Výsledok môže pripomínať vnútorný ohňostroj. Ak si jeho odpaľovanie osvojíte, ľahšie ho dosiahnete aj vo dvojici.

Lepšie funkcie mozgu

Telo, ktoré zažíva orgazmy, starne pomalšie. Štúdia z roku 2017 v časopise The Journals of Gerontology skúmal správanie ľudí vo veku od 50 do 83 rokov, ktorí sa s rôznou frekvenciou oddávali sexuálnym aktivitám vrátane masturbácie. Autori štúdie zistili, že častejšia sexuálna aktivita bola spojená s vyšším skóre v kognitívnych testoch, ktoré hodnotili napríklad pamäť a verbálnu plynulosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #libido #masturbácia #zlepšenie intimity #sexuálna aktivita

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...