5 dôvodov, pre ktoré je možné považovať sex za zdroj dlhovekosti

Nielenže je príjemný, zdravý a krásny, on aj predlžuje život. Sexuológ Irwin Goldstein dlhodobo skúmal ľudí, ktorí mali dostatok sexu aj tých, ktorí trpeli nedostatkom. Aj vďaka tomu tvrdí, že zdravý životný štýl človeku na predĺženie života sám o sebe nestačí. Potrebuje mať aj dostatok sexuálnej aktivity.

19.09.2020 13:00
sex, starí ľudia, spánok, posteľ Foto:
Imunita je základom nielen nášho zdravia, ale aj dlhovekosti.
debata (11)

Lepšia nálada

Irwin Goldstein nie je prvý, kto preukázal spojenie sexu a dobrej nálady. Sex podľa zistení prispieva k dlhodobej spokojnosti a dobrej nálade. Jednoducho veci, ktoré pred sexom vyzerali ťaživo sa po orgazme zdajú omnoho menej nepriaznivé. Tieto účinky má však iba sex. Masturbácia môže naopak psychickú kondíciu zhoršiť. Irwin Goldstein za tým vidí intímne spojenie, nehu, zblíženie a komunikáciu s iným blízkym človekom, čo psychike omnoho viac prospieva, ako izolácia. Optimizmus, duševná pohoda dobá nálada pritom skutočne predlžujú život.

Menší výskyt rakoviny prsníka

Práce a výskum Irwina Goldsteina ho oprávnili k tomu, aby vyslovil tvrdenie, že ženy ktoré mali dostatok vaginálneho sexu, trpeli menej na rakovinu prsníka ako tie, čo sex nemali. Sám však priznáva, že ide o zaujímavý fenomén a kým budú jasné príčiny tohto javu, bude potrebné dlhšie skúmanie. To však nikomu nebráni takto príjemne sa chrániť pre rakovinou už dnes.

Znižuje stres a vysoký krvný tlak

O vysokom krvnom tlaku sa hovorí ako o tichom zabijakovi. Neraz vo vyššom veku dokonca stúpne aj ženám, ktoré ho mali celý život nízky. Príčinou môže byť práve aj pokles sexuálnej aktivity. Sex totiž produkuje oxytocín, ktorý znižuje krvný tlak zo stresu. Telo upokojuje, vytvára predpoklady na pokojný spánok. Jednoducho má tú správnu ingredienciu, ktorá vytvára predpoklady na dlhý a pokojný život.

Znižuje výskyt srdcovocievnych ochorení

V roku 2010 uskutočnil New England Research Institute rozsiahlu štúdiu. Výsledky naznačovali, že pravidelná sexuálna aktivita môže znížiť riziko srdcových infarktov, mŕtvice a iných srdcových ochorení. A to len tým, že budete mať toľko sexuálnej aktivity, koľko sa vám žiada. Srdcovocievne ochorenia pritom celosvetovo kraľujú rebríčku predčasných úmrtí. Ich elimináciou si tak môžete výrazne predĺžiť život.

Lepšia imunita

Imunita je základom nielen nášho zdravia, ale aj dlhovekosti. Mnoho smrteľných vírusových a bakteriálnych ochorení dokáže silná imunita poraziť svojpomocne. Je aj ochranou proti rozvoju rakoviny. Po sexe je pritom preukázateľná vyššia efektivita a účinnosť imunitného systému. Pri milovaní sa totiž vytvoria špeciálne protilátky, ktoré ochranu nášho tela výrazne podporia. A tým aj dlhší a zdravší život.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #životný štýl #dlhovekosť #nedostatok sexu #zdravý život

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...