Ľudia si zvyknú takmer na všetko, aj na nešťastný vzťah

Nie je to "nič moc", ale napriek tomu odchod zo vzťahu mnohí ľudia neriešia či donekonečna odkladajú. Dôvody?

17.09.2020 07:00
rozvod, rozchod, láska, problém Foto:
Žijete v zlom vzťahu?
debata (1)

Ľudia sa dokážu adaptovať takmer na všetko, dokonca aj na zlý vzťah. Aj v nešťastných partnerstvách si často hovoria: Aj tak by to v ďalšom vzťahu bolo o tom istom". Ak sa od nich očakáva rázny krok, nie sú ho schopní, odmietajú ho. Na vzťahovú nepohodu si zvykli a žijú v nej dlhé roky. Vybočenie mimo vzťahu, hoci zlého, v nich vzbudzuje strach – nezostanem osamelá?

Aj emocionálna závislosť môže hrať svoju úlohu, prečo ľudia zostávajú v zlých vzťahoch. Hoci z neho už raz či viac razy odišli, vrátili sa späť. A tak je to stále dookola, pretože sa od partnera nedokážu odpútať. A to aj napriek tomu, že dlhodobo sú vo vzťahu nešťastní a život ich ubíja práve z tohto dôvodu. Prekonať túto závislosť so žiada veľa síl a odhodlania, ale nie je to nemožné.

Existenčné dôvody bránia ľuďom takisto vzťah opustiť. Ako budem fungovať po rozchode? Ako si rozdelíme majetok? Strach a obavy o finančnú budúcnosť mnohým zväzujú ruky. Áno, rozchod môže vyjsť draho, najmä vtedy, ak spolu žijú dvaja ľudia, ktorí na tom nie sú finančne podobne. Opustenie takéhoto vzťahu si pýta istú prípravu, týka sa sporenia nejakých finančných prostriedkov, ale takisto nie je nemožné ho zrealizovať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #rozvod #partner #nedôvera

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....