Sex počas menštruácie. Výhody, možnosti aj riziká

Väčšina žien si každomesačný cyklus spája s obdobím nutnej sexuálnej abstinencie. Nemusí to tak byť. Navyše počas menštruácie majú ženy práve vyššie libido a bolo by škoda čakať, kedy toto obdobie skončí. Sex počas menštruácie vie byť totiž pre ženy dokonca prospešný.

16.09.2020 15:00
bezpečný sex, kondóm, intimity Foto:
Šanca otehotnieť počas menštruácie nie je príliš veľká, ale ani nulová.
debata

Menej bolesti

Počas menštruácie sa sexu stránia hlavne ženy, ktoré prežívajú svoj cyklus bolestivo. A práve v tom robia chybu. Orgazmus prináša do tela záplavu hormónov, ktoré prirodzene potláčajú bolesť. Nepríjemné pocity je v tomto prípade najvhodnejšie vyvážiť orgazmickými.

Kratšia menštruácia

Sex pred menštruáciou vie urýchliť jej nástup a počas nej ju skráti. Dôvodom je, že samotná sexuálna aktivita a orgazmus vyvolávajú v tele odozvu, vďaka ktorej sa z tela vylúči obsah maternice rýchlejšie. Vy tak budete mať menštruáciu možno k intenzívnejšiu, ale kratšiu. Aj za to môžete poďakovať milovaniu.

Môže zmierniť bolesť hlavy

Sex ako taký niektorým ženám dokáže zmierniť bolesť hlavy, alebo ju dokonca úplne potlačí. A pritom nezáleží, či je to bolesť spôsobená únavou, počasím, alebo menštruáciou. Určite sa oplatí experimentovať aj na tomto poli. Vždy lepšie skúsiť prirodzenú cestu ako analgetiká.

Rýchlejší nástup orgazmu

Celá oblasť je prekrvenejšia, citlivejšia a teda omnoho viac bude reagovať na stimuláciu. Výsledkom je omnoho intenzívnejší zážitok z milovania, rýchlejší aj silnejší orgazmus. Tomu samozrejme pomáha aj vyššia sexuálna túžba počas cyklu.

Pozor na nástrahy

Sex počas menštruácie nemusí prinášať len pozitíva. Negatívnemu scenáru sa dá vyhnúť dodržaním pár pravidiel. Nikdy nezabudnite pred milovaním vytiahnuť tampón. Inak sa môže zasunúť príliš hlboko a na jeho vytiahnutie bude nutné putovať ku gynekológovi. Rovnako je nutné dbať na zvýšenú hygienu, keďže vagína nemá v tomto období dokonalú ochranu. Ak však použijete prezervatív, bude to v najlepšom poriadku.

Nepodceňte tehotenstvo

Šanca otehotnieť počas menštruácie nie je príliš veľká, ale ani nulová. Žena je vrchole plodnosti počas ovulácie, ale nezabudnite, že spermia môže prežiť v tele ženy až sedem dní. To že menštruujete neznamená, že v tele sa nemôže nachádzať aj vajíčko pripravené na oplodnenie v zálohe. Nebol by to zázrak. Preto ani počas menštruácie nerezignujte na opatrnosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #menštruácia #sex počas menštruácie

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....