Tri jasné znaky: Váš vzťah smeruje priamo k rozchodu

Ani harmónia, ani pochopenie, ani podpora. Váš vzťah je celkom inde, než by mal byť.

15.09.2020 07:00
láska, rozchod Foto:
Tušíte, že s vaším vzťahom to nevyzerá dobre...
debata

Slovné útoky

Nie, nejde o milé „doťahovanie sa“, ale o neustále slovné útoky jedného z partnerov. Čokoľvek jeden povie, ten druhý musí mať posledné slovo. Slovný boj je vyčerpávajúci a ubíjajúci, navyše, hovorí jasne: vo vzťahu je nerovnováha, napätie a večný boj. Vydržať nemôže. Ak sa nikdy dvojica nenaladí na spoločnú vlnu, nemôže predsa dokázať spolu žiť. Stále ste v strehu, musíte odrážať slovné útoky, brániť sa…

Tlak na zmenu

Zamilovanie „opadlo“ a vy jeden druhého vidíte viac realisticky. Zrazu jeden zo vzťahu nadobudne potrebu zmeniť na tom druhom všetko, čo sa len dá. Vyvíja neustály tlak, aby sa zmenilo to či ono, nič nie je dobré ani dostačujúce. Ak jeden vyjadruje nespokojnosť s výzorom či správaním toho druhého deň čo deň, je potom namieste otázka – prečo si nenájde niekoho iného.

Pohŕdanie

Vaše diskusie sa zväčša skončia pohŕdavým konštatovaním smerom k partnerovi? Jeho neúspechy či zakopnutia máte neustále potrebu komentovať a tak ho vlastne každodenne zhadzovať? Aký signál mu týmito prejavmi vysielate? Že pre vás nie je dosť dobrý. On sa podľa toho zariadi – bude vyhľadávať niekoho, pri kom sa nebude cítiť ako večný „looser“. Odcudzíte sa a príde rozchod.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #trápenie #pohŕdanie

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....