Ste pripravená po rozchode na nový vzťah? Zvážte tieto otázky

Ani pokojný rozchod nie je príjemný. Navyše ovplyvňuje aj naše ďalšie vzťahy. Každý potrebuje iný čas, kedy sa mu zlomené srdce zahojí a môže ho pokojne venovať inej osobe. Pretože vrhať sa do nového vzťahu s nevyriešenou minulosťou často spôsobí, že si pokazíte aj budúcnosť.

11.09.2020 13:00
žena, smútok, rozchod Foto:
Každému trvá rozličné časové obdobie, kým zo svojho slovníka vylúči minulosť.
debata

Buďte k sebe úprimná

Nikto netúži po samote, ale zlomené srdce sa nedá liečiť vo dvojici. Preto psychologička Amy Schoen radí, aby ste sa po rozchode pustili do vzťahu až v prípade, že si ujasníte niekoľko dôležitých otázok o minulosti.

Poučili ste sa?

Pri rozpade vzťahu vždy niekomu prasknú nervy ako prvému. No to neznamená, že on nesie všetku vinu. Ak po rozpade vzťahu neprejdete vnútornou sebareflexiou, veľmi rýchlo sa môže stať, že budete opakovať konanie, ktoré viedlo k minulým rozpadom. Máte isto v tom, čo ste robili, dobre, zle a čo chcete robiť inak? Až potom skúste iný príbeh.

Váš ex už nie je témou dňa

Každému trvá rozličné časové obdobie, kým zo svojho slovníka vylúči minulosť. Amy Schoen preto hovorí, že na nový vzťah je človek pripravený až vtedy, ak jeho bývalý partner prestane tvoriť ústrednú tému myšlienok, rozhovorov a emócií. Jasné, že bývalého nevymažete zo života, ale ak sa k nemu máte potrebu každý deň vracať či už v dobrom alebo aj zlom, s novým vzťahom ešte počkajte.

Zaujímate sa o život ex na sociálnych sieťach?

Stále sledujete jeho životné osudy. Zaujímate sa o neho, žijete s ním jeho život, ktorý sa vás už netýka. Nezáleží na tom, či mu to prajete, alebo nie. Ale sledovanie vyvoláva emócie, ktoré by ste mali radšej investovať do iného vzťahu. Takto vás bude duch bývalého stále strašiť a nový vzťah radšej odložte.

Nové nápady do života

Amy Schoen tvrdí, že po rozchode nie je práve najlepšie, ak bude ďalšou novinkou nový vzťah. Nájdite si nové hobby, záľuby, skúste sa venovať niečomu, čo bude pre váš život úplne nové. A potom môžete povedať, že ste pripravená aj na nový vzťah.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #komunikácia po rozchode #nový vzťah #ex #nový partner #rozchody

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....