3 jednoduché kroky, aby žiarlivosť neovládla váš vzťah

Je celkom jasné, že žiarlivosť môže láske dosť ublížiť. Neustála kontrola partnera, sliedenie, vypočúvanie či hysterické výstupy, ktoré ku žiarlivosti patria, skôr či neskôr vzťah pochovajú.

12.09.2020 13:00
láska, žiarlivosť, hádka, nenávisť Foto:
A opäť sa správate ako hysterka?
debata

Je preto na mieste osvojiť si hneď na začiatku vzťahu návyky, ktoré vás od chorobnej žiarlivosti ochránia.

Buďte úprimní

Ak chcete dlhodobý vzťah, potom je úprimnosť jednou z najdôležitejších ingrediencií vzťahu. Aj malá lož, ak sa prevalí, znamená veľké narušenie vzťahu. Iste, veľa vecí sa dá napraviť, ale následná dôvera sa po nečestnom správaní jedného z partnerov získava ťažko. Vo vzťahu by malo platiť – úprimnosť za úprimnosť, ak jeden z partnerov oklame raz, je jasné, že následne môže žiarlivosť vo vzťahu rásť. Preto sa tomuto scenáru snažte vyhnúť.

Hovorte o vašich obavách

Trápi vás čosi vo vzťahu? Máte obavy, aké sú city vášho drahého smerom k vám? Zožierate sa pochybnosťami? To všetko vytvára živnú pôdu pre žiarlivosť. Niekedy celkom zbytočne – stačí sa partnera opýtať, zveriť sa s obavami a snažiť sa komunikovať. Ak si nájdete denne čas na rozhovor, váš vzťah sa dostane do príjemnejšieho levelu, čo sa žiarlivosti týka. Samozrejme, ochota komunikovať musí byť na oboch stranách – ak sa vo vzťahu vždy snaží len jeden, je to pre toho druhého, samozrejme, ubíjajúce a žiarlivosti vo vzťahu to nijako neprospieva.

Buďte k sebe empatickejší

Skôr, ako na partnera zaútočíte s rôznymi obvineniami, skúste sa vcítiť do jeho kože. Je váš „výbuch“ oprávnený? Nekrivdíte mu? Ako sa asi bude cítiť, ak naňho „hodíte“ všetky svoje výčitky a okamžite očakávate riešenia? Vnímať pocity toho druhého – aj týmto spôsobom posilňujete váš vzťah. To, ako sa k nemu správate vy – môže byť predzvesťou toho, ako sa on bude správať k vám.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #žiarlivosť

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...