Nezatracujte misionársku polohu! Aké sú najväčšie pozitíva posteľovej klasiky?

Zosmiešňovaná, ironicky komentovaná, často opisovaná ako tá najnudnejšia, ale tiež označovaná za posteľovú klasiku. Áno, reč je o misionárskej polohe pri sexuálnych aktivitách. Naozaj je to s nami také zlé, ak si užívame milovanie práve "na misionára"?

09.09.2020 17:00
Jazdecká poloha v posteli - 5-krát inak! Foto:
Každá milostná poloha má svoje pozitívne aj negatívne stránky.
debata

Odpoveď na túto otázku priniesol pred pár dňami britský Daily Mail, či skôr jeho stála spolupracovníčka, sexuologička Tracey Cox. Dobrá správa znie, že misionársku polohu, pri ktorej partnerka leží na chrbte a partner leží na nej, netreba zatracovať.

Práve misionárska sexuálna poloha patrí medzi najčastejšie prevádzkované posteľové aktivity. Dôvodom je, že partnerom často napadne ako prvá v poradí, ľahko sa k nej dostanete hneď ráno po zobudení alebo večer pri líhaní si do postele. Je to tiež jedna z polôh, ktorá partnerov k sebe výrazne približuje.

Práve pri misionárskej polohe sú tváre dvoch ľudí pri sebe celkom blízko, jej súčasťou sú bozky a fyzická blízkosť. To si žiada istú dávku intimity vo vzťahu a sexuálne aktivity v tejto polohe môžu byť znakom toho, že partneri túžia po intenzívnej blízkosti.

Samozrejme, netreba zabúdať ani na negatíva. A pokiaľ ich zažívate na vlastnej koži, potom by bolo načim ich odstrániť. Podľa odborníkov je misionárska poloha výhodnejšia pre mužskú polovičku, okrem toho, že jej dáva pocit dominancie, tiež je v tejto polohe muž pánom situácie. On určuje rýchlosť, tempo, intenzitu a výsledkom často býva, že vyvrcholenie prichádza len u muža.

Ak ste ženou, ktorá má podobnú skúsenosť, existujú dve možnosti – buď navediete partnera, aby ste pri milovaní polohy menili a nájdete tú, ktorá prinesie benefity aj vám. Alebo si v rámci misionárskej polohy osvojíte snahu o trochu viac iniciatívy a zapojíte sa do regulovania tempa či intenzity aj s ohľadom na vlastné blaho.

Misionára sa určite nevzdávajte. Konieckoncov, je to asi aj jedna z najstarších známych sexuálnych polôh . Dôležité však je, aby ste pri spálňových aktivitách s partnerom prežívali radosť a naplnenie. Ako upozorňujú odborníci, medzi nimi aj Tracey Cox, každá milostná pozícia má svoje pozitíva a negatíva. Základom však je upriamiť pozornosť na to dobré, čo nám fyzické spojenie prináša a spoločne si to užiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #misionárska poloha #poloha #sexuálna aktivita

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...