Vzťah plný rozchodov a návratov? Prečo by ste ho mali konečne ukončiť?

Toxický vzťah vám ničí život a vy musíte z tohto bludného kruhu vystúpiť.

10.09.2020 07:00
láska, vzťah, problém, nevera Foto:
Tak čo, opäť do dáte dohromady? Po koľký raz?
debata

Vzťah plný nenávisti nie je v poriadku

Vo vašom vzťahu rozchodov a návratov je priveľa nenávisti. Iste, cítite priam šialenú lásku – keď práve prežívate dobré obdobie, ale čo potom? Ruku na srdce, onedlho nastúpi obdobie nenávisti, kedy o svojom partnerovi zmýšľate ako o najväčšom nepriateľovi. Toto striedanie nálad a žiadna stabilita sa po čase stávajú priam toxickou prísadou vášho života. Ste naplnená nenávisťou a neviete, čo s ňou. Musíte sa od partnera, na ktorom ste zrejme závislá, odstrihnúť. Len tak sa dostanete do „normálu“ a začnete žiť bez extrémnych citových výkyvov, ktoré neprinášajú do vášho života nič dobré.

Ste citovo závislá

Partner vás drží v hrsti. Ovláda váš život, hoci sa tomu bránite. Pripúšťate, že ste nešťastná, ale neviete urobiť ďalší krok. Po rozchode, na ktorý sa konečne odhodláte, neviete vytrvať a pri prvom náznaku návratu zo strany partnera mu okamžite otvárate dvere. Už tušíte, že vaša cesta bude celkom rovnaká, aká bola pred mesiacom či troma. Napriek tomu nie ste schopná povedať nie – práve citová závislosť na partnerovi je živnou pôdou pre nikdy sa nekončiaci kolotoč návratov a rozchodov.

V ničom sa vám nedarí

Málo harmonický, nestabilný a psychicky vyčerpávajúci vzťah si pýta svoju daň. Máte narušené vzťahy s rodinou aj okolím, v práci nepodávate také výkony, aké vaši kolegovia či nadriadení očakávajú. Ako by ste aj mohli? Myšlienkami ste stále kdesi inde, riešite rozchod alebo ďalší návrat, zvažujete, neviete sa na nič mimo vzťahu sústrediť. Narušené máte vzťahy s rodinou, ktorej sa váš vzťah nepáči a snaží sa vám otvoriť oči. Rady kamarátok odmietate, radšej sa stretnutiam s nimi vyhýbate, pretože viete, že vám opäť budú dohovárať. Mysleli ste niekedy na to, že vaši blízki to s vami myslia dobre?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #nenávisť

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...