Sníva sa vám často o rozchode s partnerom? Čo takéto sny znamenajú?

Sú rána, kedy si len s ťažkosťami alebo vôbec nedokážeme spomenúť na to, aké sny nás zamestnávali počas noci.

08.09.2020 11:00
spánok, bdenie, nespavosť, spánková hygiena Foto:
Opäť vás uprostred noci prebudil sen o rozchode?
debata

Ale sú aj také, kedy sa zobudíme a chvíľu musíme rozmýšľať, či išlo naozaj len o sen alebo o skutočnosť. Občas nám sen príde taký skutočný, že potrebujeme pár minút, aby sme sa dokázali zorientovať v realite.

Práve sny o rozchode bývajú naozaj až priveľmi reálne. Po takomto sne sa ráno prebudíme častokrát vystrašení – rozišli sme sa alebo nerozišli? Čo vôbec časté sny o rozchode s partnerom znamenajú?

Chcete zmenu

Sen o rozchode netreba v žiadnom prípade brať extrémne vážne. Nie vždy totiž znamená, že túžite odísť zo vzťahu. Takýto sen človeka môže prenasledovať aj vtedy, keď sa potrebuje od niečoho v živote odosobniť, alebo vtedy, ak túži po nejakej výraznej životnej zmene. Popremýšľajte, ktoré veci vo vašom živote by ste radi zmenili, predstavte si situácie, ktoré by ste už nechceli viac prežívať. Pokúste sa ich vyriešiť, rozhodnite sa uskutočniť vysnívanú zmenu.

Trápi vás niečo, čo sa bojíte riešiť

Ale takéto nepríjemné sny môžu znamenať aj krízu vo vzťahu. Niečo vás trápi a vy sa snažíte vnútorne svoje pocity spracovať – čo sa vám ale nedarí. Opäť to však ale nevyhnutne neznamená rozchod. Možno pociťujete krivku, ktorú dlhodobo s partnerom neriešite a tak prerastá do krízy. Neviete na ňu zabudnúť počas dňa, ale ani počas noci. Preto vás ťaží aj v snoch – pomoc je nablízku – len sa musíte odhodlať o probléme s partnerom hovoriť. Aj keď máte strach, že možno otvoríte tému, ktoré vás desí – urobte to. Inak sa vaše nepríjemné sny neskončia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #sen #partner

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...