Ako byť pre neho tou pravou? V posteli, v živote, naveky

Žena, ktorá vyrieši tento rébus sa nemusí obávať straty partnera ani vyprchania lásky. Nie vždy sa však podarí nájsť správnu cestu, aby ste si obaja mysleli, že ste jeden pre druhého stvorení. Veľmi veľa však môže pomôcť, ak vás partner bude považovať za nenahraditeľnú. A vy ňou skutočne pre neho môžete takou byť.

27.08.2020 15:00
manželstvo, vzťah, hádka, rozvod Foto:
Nikdy sa nepozerajte na partnera ako na inventár vašej domácnosti.
debata (3)

Hovorte medzi sebou viac

Vzťahová koučka a terapeutka Mitzi Bockmann kladie komunikáciu na prvé miesto dokonalosti vzťahu. Partner totiž najhoršie vníma, ak je zrazu konfrontovaný s novou situáciou bez toho, aby o nej vedel dopredu. „Zdravý vzťah je založený na schopnosti vzájomne komunikovať a to zmysluplným spôsobom,“ hovorí Mitzi Bockmann. Vždy preto plány prediskutujte spoločne. Inak môže aj celkom príjemné veci vnímať ako podpásovky, ktoré nebudujú vo vzťahu dôveru a porozumenie.

Neberte partnera ako samozrejmosť

Nikdy sa nepozerajte na partnera ako na inventár vašej domácnosti. „Správna žena si necháva kúsok svojho šarmu na každý deň,“ radí Mitzi Bockmann. Ak viete partnera očariť aj v každodennom živote, verte, že pri vás navždy ostane a nevyhasne ani oheň vášne. Pretože to dokáže skutočne len málo žien. Preto mnoho mužov v dlhodobých vzťahoch už len spomína na odlesky tej, do ktorej sa zamilovali. Ak však nebudete brať partnera ako samozrejmosť, ale ako bytosť, ktorú sa stále oplatí niečím zaujať, budete to vzťah o poznanie lepší.

Nevyhadzujte si chyby na oči

Každý ich má. A každý má možnosť pozerať sa v živote aj po niekom lepšom. Ale prečo by to človek robil, ak dokáže s partnerom svoje chyby preklenúť a tešiť sa z pozitív. „Žiaľ, mnoho partnerstiev je po rokoch postavených na tom, že viac sa upozorňujú na chyby ako to, čo je na nich dobré,“ konštatuje Mitzi Bockmann. Pritom to nikomu nepomôže. Skúste nezovšeobecňovať, vyhnúť sa frázam ako ty vždy, ty nikdy, ty stále. Skúste sa neobviňovať, ale vážiť sa pre svoje klady. To pomôže životu milostnému, partnerskému aj každodennému.

Hovorte pravdu

Je to tak jednoduché, ale zároveň zložité. Nezavádzajte ani v maličkostiach. Načo je dobré hovoriť, že vás bolí hlava, ak len nemáte chuť na sex. Prečo sa vyhovárať, na iné veci, ako na skutočnosť? Možno to chvíľu spraví pokoj v rodine, ale partner skôr či neskôr aj drobné klamstvá prekukne. Nuž a to prirodzene nie je príjemné zistenie. Narušená dôvera v maličkostiach vzbudí podozrenie aj pri vážnejších veciach. No a to rozhodne nie je predstava ideálneho partnerstva.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #komunikácia #partneri #manželia

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...