Tri kľúče k šťastnému vzťahu. Fungujú okamžite!

Prestaňte budovať vzťahy na základe pokusov a omylov. Ak ste v niečom samouk, nemusí to dopadnúť vždy najlepšie. Pritom už dnes existujú dobré rady nad zlato. Stačí ich iba aplikovať, rovnako ako vhodné premenné do matematickej rovnice, a dostanete správny výsledok.

20.08.2020 15:00
manželia, seniori, záhrada, oberanie, láska Foto:
Každý jeden deň je príležitosť vyčariť úsmev na tvári vášmu partnerovi.
debata (1)

Nejde len o pokus a omyl

Mnoho ľudí stavia svoje vzťahy na vlastnom uvážení. Lenže je to trochu podobné, akoby ste si kúpili auto, aké sa vám páči, ale začali by ste na ňom jazdiť bez autoškoly. Asi by sme sa nečudovali, ak by sa razantne zvýšil počet karambolov. Veď koniec koncov aj každé druhé manželstvo skončí rozpadom. Autoškola na vzťahy však neexistuje, ale to neznamená, že musíte ísť naslepo. Profesor Donald H. Baucom je profesorom psychológie na Univerzite v Severnej Kalifornii a venoval sa skúmaniu vzťahov. Na základe množstva skrachovaných a dlhoročných vzťahov vyfiltrovať tri kľúče, ktorými ak naštartujete vzťah, bude fungovať prakticky ako švajčiarske hodinky.

Zachovávajte rešpekt, aj počas konfliktu

Konflikty, hádky a nedorozumenia prídu vždy. Do každého vzťahu. Avšak rozdiel je v tom, ako ich zvládnete. Rozpadnuté vzťahy si na konfliktoch vylámu zuby, tie ostatné ich zvládnu s rešpektom. Partneri sa musia rešpektovať ako samostatné rovnocenné bytosti. A to aj v čase, keď príde k stretu ich názorov. Bez rešpektu sa nevyrieši žiadny spor, aj keď sa naoko zahladí. On však ostane omínať ako trieska zabodnutá v prste. Rešpekt zaručí, že si vyjdete v ústrety a konflikty jednoducho vyriešite a nebudete ich zametať pod koberec.

Každodenná láskavosť

Musí byť prítomná. Každý jeden deň je príležitosť vyčariť úsmev na tvári vášmu partnerovi. Je to krásny zvyk aj zmysel spoločných partnerských dní. Koľko toho stačí na úsmev? Niekedy bozk, niekedy pekné slovo, objatie, pripraviť kávu, čaj alebo raňajky. Existuje mnoho ciest k partnerskému úsmevu. Je potrebné ich udržiavať priechodné.

Riešte problémy ako tím

Nestojíte oproti sebe v zápase kto z koho. Prekážky a výzvy musíte zdolávať ako tím. neexistuje jeden víťaz, ale musíte vyhrať obaja. Avšak pozor, ako tím je nutné pokračovať aj pri riešení problémov, ak prídu do života deti. Ak totiž upriamite kormidlo zrazu len na ne, môže sa stať, že partnerská symbióza sa naruší. Tímom sú všetci členovia rodiny a tak je nutné vyriešiť všetky výzvy v prospech každého člena. Nielen niektorých. Pretože tí potom takýto „tím“ , skôr či neskôr, opustia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #manželstvo #vzťahy #partnerstvo #manželská poradňa

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...