Ako naňho konečne prestať myslieť? Ľahké to nebude, ale... Tu sú tipy

Ak ste do niekoho nešťastne zamilovaná, strácate každú sekundu svojho života myšlienkami na svoju nedosiahnuteľnú lásku. A to môže byť po istom čase dosť otravné.

18.08.2020 13:00
žena, smútok, samota Foto:
Opäť ho máte v hlave?
debata

Keď vám nový objav zamestnáva vašu myseľ celé týždne, je to už na zamyslenie. A dotieravých myšlienok sa treba zbaviť. Ale ako?

Žiaden tvrdý zákaz

Teraz naňho nebudem myslieť! Zakazujem si to… Uf, pomohlo? Zrejme nie. Je to ten istý princíp ako s tvrdou diétou – čím viac si sladké potešenie zakazujete, tým viac naň myslíte. S mužom vašich snov, ktorého ste stretli pred mesiacom vo vedľajšom vchode a prehodili s ním pár viet, je to to isté. Takže na prísne zákazy zabudnite!

Zavolajte kamarátke

Deň si skúste vyplniť tak, aby ste nezostávali dlhé hodiny sama a bez nejakej činnosti. Prečo? Odpoveď je jednoduchá – pretože v tom okamihu sa už o slovo hlásia tie prekliate myšlienky na „lásku vášho života“. Takže radšej si „pokecajte“ s kamarátkou, napíšte mejl spolužiačke z vysokej, vybehnite k susede a pohrajte sa s jej malými deťmi. Ani sa nenazdáte a je tu večer – a vy ste prežili deň bez otravných myšlienok.

Normálne žite

Iste, na preklenutie určitého časového obdobia, kedy non-stop myslíte na tajomnému muža, s ktorým ste prehovorili pár viet, sú stretnutia s kamarátkami či so susedou fajn – aj takto prídete na iné myšlienky. Ale dlhodobo takto žiť nemôžete! Takže… Vráťte sa k svojmu bežnému životu, vyskúšajte niečo nové, vrhnite sa na aktivity, ktoré zamestnajú váš mozog aj v čase, kedy zostanete sama. Nesnívajte o neznámom mužovi, skúste sa opäť postaviť nohami na zem!

Pohovorte si s ním

Ide do tuhého! Stále sa ho neviete zbaviť a vyhnať ho z hlavy? Tak potom je tu ďalšie riešenie. Prihovorte sa mu a zistite, či má záujem. A budete na istom! Chce to istú dávku odvahy, ale potom príde očakávané rozuzlenie vášho snového príbehu. Páčite sa mu? Prejavil nadšenie, že vás opäť stretol? Alebo si pri pohľade na vás ani nevedel zmyslieť, kto ste a čo od neho chvete? Tak – a máte riešenie!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žena #partner #trápenie

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...