Ako a prečo samú seba viac podporiť? Pretože to zlepší váš život

Nie ste na seba až priveľmi tvrdá? Máte prehnané očakávania a myslíte si, že všetci sú lepší ako vy? Tu sú tipy, ako obraz samej seba o čosi vylepšiť.

18.08.2020 11:00
vrásky, žena, zrkadlo, kozmetika,... Foto:
Podporte samú seba...
debata

To sa ti fakt podarilo

Možno sa vám zdá byť na prvé počutie táto veta podivná – chváliť v duchu samú seba, to nezvyknete robiť. Iste, občas sa nejakej pochvaly dočkáte, ale dokážete ich spočítať na prstoch jednej ruky. Pritom vecí, ktoré sa vám podarili, na ktoré ste v istom okamihu naozaj hrdá, je rozhodne viac. Je vám počas dňa neuveriteľne dobre, pretože máte pocit „dobre vykonanej práce“? Tak sa pochváľte, či už pred zrkadlom, alebo pološeptom či nahlas. Snažili ste sa a vaša snaha sa vyplatila – tak neváhajte. Aj týmto spôsobom sa naučíte oceňovať vlastné schopnosti a vlastnú prácu. A zároveň sa motivovať.

Nikto nemá rád dokonalých ľudí

Prečo si to občas povedať a pri akej príležitosti? Ak sa vám čosi nevydarí. Pri menšom neúspechu netreba upadať na duchu a hneď samú seba „zahrabať pod čiernu zem“. Utešte sa tým, že väčšina ľudí, či skôr všetci, majú od dokonalosti ďaleko. Vy nemáte byť prečo výnimkou. Chyby robia všetci a dôležité je sa z nich poučiť. Je lepšie nielen pred ostatnými, ale aj pred sebou vlastnú chybu priznať, než ju prekrútiť či „hádzať“ na niekoho iného.

Som spokojná, dokonca veľmi

Naozaj máte ťažký život? Je k vám osud až taký nespravodlivý? Čo všetko sa vám nedarí? Čo sa konečne pozrieť na svoj život z inej perspektívy? Možno si v každodennom zhone neuvedomujete, čo všetko máte a aký pohodlný život vediete. Iste, každému čosi chýba k dokonalému šťastiu, všetci máme svoje túžby či očakávania. Ale občas je skvelé zamyslieť sa a pripustiť si , že ste šťastná a spokojná. Že vlastne nič viac nepotrebujete a to, čo nemáte, si vás jedného dňa nájde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #podpora #sebavedomie #harmónia

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...