Reč lásky? Hádajte, ktoré národy najviac pôsobia na ženy, keď otvoria ústa

Keď príde na moderné randenie, väčšina sveta už nepozná hraníc (teda, ak nerátame tie momentálne spôsobené koronavírusovými opatreniami). A angličtina sa aj pri stretávaní s opačným pohlavím stáva často univerzálnym jazykom.

05.08.2020 12:00
chuť, víno, gastronómia, reštaurácia, rande Foto:
Prehovorí z neho Škót alebo východniar?!
debata

Samozrejme, nie každý hovorí tak ako rodený Brit. Vo Veľkej Británii však nedávno prebehol prieskum o tom, aký prízvuk znie pre obe pohlavia najpríťažlivejšie v rámci prvého rande. Výsledky sa nemohli viac líšiť. Aspoň na prvých priečkach.

Z prieskumu TheKnowledgeA­cademy.com totiž vyplýva, že kým na mužov pôsobí najviac exoticky a vášnivo znejúca španielčina či brazílska portugalčina, u žien bodujú najviac muži so škótskym alebo írskym prízvukom (u mužov škótska angličtina skončila až na poslednom mieste 10-miestneho rebríčka!).

Pre škótsku angličtinu hlasovalo zo zástupkýň nežného pohlavia až 88 percent opýtaných, o jedenásť percent menej potom ocenilo pánov, v ktorých prejave počuť írske korene. Na treťom mieste napokon skončili Taliani a ich nezameniteľná spevavá angličtina, nasledovaní francúzskym prízvukom a španielskym prízvukom.

Zaujímavosťou je, že v zozname mužmi preferovaných akcentov sa objavil aj prízvuk český. Slovenská angličtina sa v rebríčku neocitla. Ale ktohovie, či si Briti do „českého akcentu“ nevtesnali vo všeobecnosti východoeurópsky akcent, ktorý je pre mnohých z nich jedna veľká dedina. Rovnako ako zoznam krajín bývalého východného bloku.

Pri angličtine výsledky až tak neprekvapia, určite by ale bolo zaujímavé zistiť, aký prízvuk imponuje napríklad slovenskej žene na prvom rande. Ktohovie akoby obstáli východniari a ako stredoslováci či obyvatelia prihraničných oblastí susediacich s Maďarskom. A čo takí Briti, ktorí sa odhodlali naučiť sa po slovensky?! Ale počkať, tých zase veľa nie je. Na prieskum by to asi nestačilo…

debata chyba
Viac na túto tému: #jazyk #rande #prízvuk

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...