3 jednoduché kroky, ako prežiť orgazmus inak

Všetko môže byť krajšie, lepšie, inakšie. Neveríte? Skúste triky, vďaka ktorým dokážete aj ten najkrajší pocit na svete obohatiť o nové pôžitky.

06.08.2020 15:00
sex, intimity, orgazmus Foto:
Zmena pri orgazme nie je nikdy zlá, môže byť len rozkošnejšia a zaujímavá.
debata

Orgazmus ako životná výzva

Každý sa oň snaží, každý ho chce prežiť. Podľa štatistiky Journal of Sexual Medicine potrebovala žena na jeho dosiahnutie priemerne 14 minút sexu a 8 minút masturbácie. To je dosť času, robiť niektoré veci inak ako obvykle a vylepšiť si na konci pocitové skóre. Vyskúšajte. Zmena pri orgazme nie je nikdy zlá, môže byť len rozkošnejšia a zaujímavá.

Kegelove cviky počas milovania

Už v roku 1947 predstavil Arnold Kegel svoje cviky na posilnenie panvového dna. Lenže nie sú zázračnou metódou len na posilnenie vaginálnych svalov, ale prinášajú nové pocity pri sexe. Vyskúšajte si sťahovanie vaginálnych svalov počas milovania aj pred začiatkom orgazmu. Sťahy vagíny dokážu ešte viac zintenzívniť dráždenie. Rytmické sťahovanie až do vyvrcholenia vám prinesie nové zážitky, ktoré sú naozaj iné, ako keď svoje telo necháte vyvrcholiť bez vlastného zapojenia sa.

Vyskúšajte nové spôsoby stimulácie

Sexuologička Lauren Wardini upozorňuje ženy, aby obmenili rytmus dráždenia. Pretože ak robíte veci neustále rovnako, nemôžete očakávať odlišný výsledok. V podstate je to rovnaké, ako keď varíte jedlo stále podľa rovnakého postupu. Vždy bude chutiť identicky. Skúste však zmeniť aspoň maličkosti. Zapojiť možno bradavky, vnútorné stehná. Pri masturbácii pridať trochu tajnej fantázie. Zmeniť uhol dráždenia, namiesto tlaku skúsiť trenie alebo naopak. Vyskúšajte erotické hračky, nové nástroje, prípadne intímnu masáž. Orgazmus sa dá dosiahnuť rôznymi spôsobmi. Neochudobnite sa o ne.

Relaxujte

Skúste meditáciu. Milostnú. Na to nemusíte robiť nič nezvyčajné, ani sa dať na vonné tyčinky a ezoterickú hudbu. Ale skúste hlboké dýchanie a pomalý výdych. Aspoň 10 minút. Na nič nemyslite, sústreďte sa iba na dych a na to, ako vám preniká až do ohanbia. Zaručene začnete cítiť vlny vzrušenia. To môžete skúsiť sama, alebo aj s partnerom. Pretože je úplne iný pocit dosiahnuť orgazmus, ak si na jeho príchod pripravíte aj psychiku hlbšou relaxáciou. Aj na potešení sa oplatí popracovať, nielen na bežných denných úlohách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #orgazmus #dráždenie #intímna masáž #panvové dno #erotické hračky

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...