5 situácií, z ktorých najčastejšie vzniká nevera. Ste ohrozená?

Bez vetra sa ani lístok na strome nepohne. Nevera nie je výnimkou. Nerodí sa vo vzťahu plnom lásky, vášne a radosti len tak z roztopaše. Jej korene siahajú najčastejšie do piatich oblastí, ktoré môžu ohroziť aj na prvý pohľad zdravé vzťahy.

05.08.2020 09:20
láska, vzťah, problém, nevera Foto:
Nevera zapustí korene práve tam, kde dochádza k citovému ochladeniu.
debata

Nevera je vždy len dôsledok

Psychológ a odborník na vzťahy a neveru Joshua Klapow dokázal vo svojom živote vytipovať niekoľko momentov, počas ktorých najčastejšie dochádza k nevere. Dverami ordinácie mu prešli stovky neverníkov a zväčša sa ich príbehy stretali v niekoľkých spoločných príčinách.

Citové ochladenie

Paradoxne nejde o to, či priberiete kilo, dve, či desať. Rovnako nezáleží na tom, máte brucho, prsia, zadok. Mnoho žien a mužov sa pritom zameriava vo vzťahu na fyzickú schránku. Nevera však nevzniká preto, že človek bude vyzerať inak, alebo mu pribudnú vrásky. Naopak, nevera zapustí korene práve tam, kde dochádza k citovému ochladeniu, odcudzeniu spoločných záujmov a začína chýbať vzájomná neha.

Príchod dieťaťa

Hoci je príchod potomka krásnym okamihom, mnoho mužov, ale aj žien počas prvých rokov výchovy zakúsi aj epizódy nevery. Muži sa cítia na druhej koľají, bez záujmu a hľadajú citové aj intímne naplnenie inde. No a mamičky na materskej začínajú pociťovať pokles záujmu a zamilovanosti. Preto vyhľadávajú mužov, ktorí im dajú pocítiť, že sú stále úžasné.

Pocit beznádeje

Joshua Klapow tvrdí, že pokiaľ má dvojica pocit, že veci sú riešiteľné, je vysoká pravdepodobnosť, že smerujú kroky viac k sebe, ako od seba. Opačný prípad nastáva, ak jeden z dvojice, pripadne obaja rezignujú. Stratia nádej, že niektoré veci už lepšie nebudú. Vtedy si môžu povedať, že nechcú v takomto svete žiť do konca života a začínajú sa ohliadať po bokovke.

Klesajú spoločné záujmy

Každý sa v živote mení a nikto nemá na prahu štyridsiatky rovnaké záujmy ako v dvadsiatke. Človek sa dokáže prakticky úplne zmeniť. No a takáto zmena môže ísť ruka v ruke spoločne, alebo od seba. Ak si dvojice počas života zhromaždia príliš veľa zmien, ktoré ich viac oddeľujú, ako spájajú, je logické hľadať niečo viac blízke. Aj formou nevery.

Veľké životné zmeny

Sem môžeme počítať rozbeh nového podnikania, zmenu, alebo stratu práce, odchod detí, závažné ochorenie, alebo naopak vyzdravenie. Momenty, ktoré otrasú našimi hodnotami, ktorými sme žili. V takom prípade môže dochádzať aj k prehodnoteniu vzťahu. Ak nie formou rozvodu, tak obvykle formou nevery.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #nevera #vzťahy #podvádzanie

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...