Stále len kamarát, alebo ste už zamilovaná? 5 znakov, ktoré to jasnie určia

Je vám s ním dobre, máte spoločné záujmy a ešte sa vám aj páči. Lenže sama sa v sebe akosi celkom nevyznáte. Je to stále len kamarát, alebo už k nemu pestujete aj iné city? Otestujte svoje srdce.

01.08.2020 15:00
partneri Foto:
Aj dobrý kamarát chýba, ale inak.
debata

Spýtajte sa brucha

Láska sa nedá potvrdiť na 100%. Nie je možné ju merať na prístroji a ani EKG nepomôže. Avšak to, či ide o kamarátstvo, alebo už prerástlo do niečoho viac, určí spoľahlivo vaše brucho. Koučka Mitzi Bockmann radí zamerať sa na pocity, ktoré máte, ak ste s priateľom. Sú to motýliky v bruchu, prípadne istá nervozita, aby ste vyzerali dobre a nespravili zlý dojem? To sa pred kamarátom nedeje. Jemu nemáte problém otvoriť aj v deravých teplákoch. Ak ide o kamaráta, kde už klíči láska, šteklenie v bruchu vám to napovie.

Chýba vám o niečo viac ako kamoška

Aj dobrý kamarát chýba, ale inak. Zrazu sa zobudíte ráno v posteli a chceli by ste sa s ním len tak porozprávať. Vaše myšlienky k nemu zablúdia omnoho častejšie ako k najlepšej kamarátke Máte to tak? Mitzi Bockmann v tom prípade vidí situáciu jasne. Na scénu sa okrem porozumenia vkráda aj zamilovanie.

Hľadáte stále viac spoločných vecí

Akoby sa vynárali samy. S kamarátom viete, čo máte spoločné a viete, čo s ním prežívať nechcete. Ak ide však o kamaráta, ktorý by mohol postúpiť do pozície partnera, tak začínate sama vyhľadávať možnosti, ako byť k nemu bližšie. Nachádzate čo najviac spoločných vecí, tém a máte pocit, akoby ste boli z jedného cesta.

Robí vám dobre jeho telesná prítomnosť

Mitzi Bockmann poukazuje, že ide o veľmi podstatný rozdiel. Objať sa samozrejme môžete aj s kamarátom. Lenže s kamarátom, ku ktorému začínate pociťovať lásku, to bude objatie o level vyššie. Robí vám dobre jeho prítomnosť. Jeho dotyk vás rozochveje. Túžite po ňom a je vám príjemne, ak je pri vás telesne blízko. Telesná príťažlivosť totiž delí ten pomyselný posledný krok medzi najlepším kamarátom a láskou. Pretože porozumenie na vzťah nestačí. Je potrebná aj chémia ktorá sa skladá z túžby, telesnej blízkosti, vône, tónu hlasu a ďalších ingrediencií, ktoré kamarátstvo posunú k naozajstnej lás­ke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #vzťahy #priateľ #zamilovanie

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....