5 jednoduchých návykov, ktoré vám zvýšia libido

Rutina má na formovanie nášho života zásadný vplyv. Drobné činnosti vykonávané denne sú oveľa dôležitejšie ako príležitostné pokusy. Preto veľmi záleží čo robíte každý deň. Ak chcete zlepšiť svoje libido, osvojte si aktivity, ktoré nie sú náročné, ale ich každodenné opakovanie vám zmení (sexuálny) život.

02.08.2020 15:00
sex, láska, objatie Foto:
Meditácia nielenže zvýši libido, ale zlepší mnoho vecí, vo vašom živote.
debata (3)

Začnite zdravo jesť

Minimálne by ste si mali dať pozor na cholesterol. Journal of Sexual Medicine priniesol výskum, v ktorom sa jasne preukazuje súvislosť medzi poklesom libida a nárastom cholesterolu. Preto ak znížite hladiny tejto látky v tele, tak aj sex vám opäť viac zachutí. Vymeňte údeniny za zeleninu a nastavte si jedálniček na zdravší smer. Vaše city sa vám poďakujú.

Obmedzte víno

Štúdia z Missourskej univerzity v St. Louis na vzorke 3 000 ľudí zistila, že po pohári vína klesá plnohodnotný pôžitok zo sexu. Až 11% účastníkov priznalo neschopnosť dosiahnuť orgazmus a 7 % malo potlačenú sexuálnu túžbu. Čiže ak k sexu aj prišlo, neužili si ho. Nahraďte víno napríklad zeleným čajom, ktorý je plný antioxidantov a uvidíte, že aj na milovanie budete mať viac chuti. Navyše zelený čaj vás na rozdiel od vína aj osvieži a preto nebudete tak skoro unavená.

Každý deň, jedna pekná vec

Doktorka sexuológie Leah Millheiser upozorňuje, že vo vzťahu si veľmi často všímame na partnerovi zlé veci. Čo neurobil, zabudol, mal urobiť, alebo naopak nemal. No a to túžbe po milovaní rozhodne neprospieva. Preto radí každý deň si všimnúť na partnerovi aspoň jednu pozitívnu vlastnosť a oceniť ju. Pozrieť sa jednoducho na partnera pozitívnou optikou. Ak to zvládnete každý deň, už po týždni na neho budete mať omnoho väčšiu chuť.

Meditujte

Vyskúšajte denne 15 až 20 minút meditácie. Toľko by ste si sami na seba mali nájsť. Meditácia nielenže zvýši libido, ale zlepší mnoho vecí, vo vašom živote. Vzrast chute na sex je len jedna vec. Meditovať je možné aj priamo pred sexom. Výrazne tak znížite stres. Prípadne môžete meditovať aj spolu s partnerom. V nahote, držať sa za ruky a vnímať vzájomné energie. Veľmi to sexuálnemu životu prospeje.

Cvičte

Venujte sa pol hodinu denne ľahkej fyzickej aktivite so zvýšeným pulzom. Podporí to vaše zdravie aj správne fungovanie srdcovocievneho systému. A tým aj prekrvenie oblasti lona a panvy. Teda miest, ktoré sú veľmi dôležité pre vašu sexuálnu túžbu. Navyše budete mať lepšiu postavu a ženy, ktoré sú so sebou spokojné, majú omnoho viac chuti na sex ako tie, ktoré trpia komplexmi z postavy.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #libido #zdravá strava #sexuálny život #rutina

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...