Ako často mu napísať, aby ste zaujali a neboli za stíhačku

Aplikácie v mobiloch a všadeprítomný internet zmenili aj pravidlá partnerskej komunikácie. Zvlášť tej, ktorá je na začiatku vzťahu. Pragmatické správy v dlhodobom vzťahu už rieši málokto. No ako zo začiatku vzťahu partnerovi písať, aby ste mu prejavili náklonnosť a nepovažoval vás za ženu, ktorá mu už od prvej chvíle dýcha na krk?

28.07.2020 15:00
prekvapenie, žena, mobil Foto:
Najvhodnejšie je dávať konkrétne otázky, na ktoré dostanete konkrétnu odpoveď a neriešiť kedy ju dostanete, ale v akom znení.
debata

Keď čakáte ako na ihlách

Zažila to už každá. Myslíte na neho a pri každom pozretí na mobil máte túžbu vidieť správu od neho. Až mu nakoniec napíšete a počítate minúty, za koľko vám odpíše. Moderná doba tak preniesla vyjadrenie sympatií do mobilných telefónov a počíta sa nielen forma, ale aj čas odpovede. Psychologička venujúca sa vzťahom Tarra Bates-Duford však hovorí, že tento prístup nie je dvakrát šťastný. Komunikácii na diaľku totiž chýbajú emócie a hlavne neviete, kde, v akom rozpoložení a činnosti je opačná strana. Preto nie je vhodné zameriavať sa na čas odpovede, ale skôr obsah.

Neostreľujte ho, ale ani nečakajte

Textové správy majú svoje limity, ale ich nevýhodou rovnako je, že ak má človek čas, môže ich písať prakticky neobmedzené množstvo. Tarra Bates-Duford však radí nastaviť na začiatku správny kompromis. Neozvať sa niekoľko dní môže skutočne zaváňať nezáujmom. Avšak, ak čakáte, že vám náprotivok bude venovať len v podobe písania celý svoj deň, ide o opačný extrém. Preto je vhodné písať správy vecne.

Čo je vhodné písať?

Rozhodne nie komplikované otázky, v ktorých chcete poznať partnerove názory na budúcnosť, alebo na to, čo si o vás myslí a podobne. Tarra Bates-Duford však považuje za najvhodnejšiu komunikáciu zamieriť otázky k téme spoločných aktivít, stretnutí, kedy by mal čas sa náprotivok s vami vidieť. Jednouché otázky, ku ktorým môžete priložiť aj pár slov naznačujúcich sympatie. V takomto kontexte môžete komunikovať aj častejšie. Na druhej strane nezavaľujte potenciálneho partnera množstvom otázok. Vzdialenú komunikáciu je podľa Tarry Bates-Duford lepšie smerovať k osobnému stretnutiu ako k nekonečnému písmenkovaniu.

Buďte konkrétna

Najvhodnejšie je dávať konkrétne otázky, na ktoré dostanete konkrétnu odpoveď a neriešiť kedy ju dostanete, ale v akom znení. Pretože ak človek na druhej strane prejaví záujem o osobné stretnutia, nepotrebujete si vymieňať správny do nekonečna. To môže spôsobiť viac škody ako úžitku. Buďte trpezlivá, konkrétna a partner pochopí, že sa o neho zaujímate, ale nebudete ho ostreľovať zbytočne vyčerpávajúcim textovaním.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #chat #chatovanie #digitálna komunikácia #partnerská komunikácia #internetová komunikácia

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...