Kritika, pohŕdanie, nezáujem! Áno, váš vzťah je odsúdený na zánik

Pozor! Tieto tri znaky hovoria viac než jasne - buď sa okamžite spamätajte, alebo choďte od seba.

26.07.2020 13:00
láska, hádka,rozchod Foto:
Áno, váš vzťah melie z posledného.
debata

Kritika

Hranica medzi konštruktívnou kritikou a častým napádaním partnera je pomerne tenká. Kritika je súčasťou nášho každodenného života – prichádzame s ňou do kontaktu pomerne často, najmä v pracovnom prostredí. Trvalá kritika vo vzťahu, ktorá sa nesie vo večne vyčítavom tóne, je pre vzťah veľmi nebezpečná. Je živnou pôdou pre pohŕdanie, negativizmus či dokonca rezignáciu so vzťahom ako takým.

Pohŕdanie

Častá kritika vedie k pohŕdaniu smerom k partnerovi. Vidíme v ňom všetko možné, len nie milujúceho, šikovného či spoľahlivého človeka. Ak už je pohŕdanie nevedomé či nevedomé, čo znamená, že používame často ironické a sarkastické poznámky, vyvoláva u toho druhého nevôľu zotrvávať v takomto vzťahu. Výsledkom pohŕdania je, že sa druhý človek cíti bezcenný a podradný. Kto by zostával vo vzťahu, ktorý mu namiesto spokojnosti prináša takéto pocity?

Nezáujem

Pri rozhovoroch či inej interakcii sa vo vzťahu jednoducho „vypnete“. Máte po krk výčitiek, kritiky, napádania… O konštruktívny rozhovor ste sa prestali snažiť, okolo seba si staviate vysoký, nepreniknuteľný múr – ide o obranu proti nepríjemným pocitom, ktoré si už nechcete do svojho života vpúšťať. Múr „spečatí“ osud vášho vzťahu – skôr či neskôr obaja pochopíte, že týmto spôsobom sa vo dvojici fungovať nedá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #rozvod #kritika

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...