Viac sexu vám zmení život od základov. Neuveriteľné, čo sa stane

Sex nie je len o potešení. Dopriať si rozkoš s partnerom znamená omnoho viac, ako len pár orgazmov do týždňa navyše. Aj to síce prinesie pozitíva do vášho života, ale sex rozhodne nie je len o užívaní.

07.07.2020 17:00
sex, vzťah, intimity, šťastie Foto:
Po dobrom sexe nebudete mať depresiu, ale dobrú náladu..
debata

O sedem rokov omladnete

Ak máte štyridsiatku, tak budete vyzerať na 33. To je výsledok skúmania Doktora Davida Weeksa klinického neuropsychológa v nemocnici Royal Edinburgh. Robil rozsiahly výskum, v ktorom skúmal ženy s dostatkom sexu. Netrpeli nenaplnenou túžbou a vyzerali o päť až sedem rokov mladšie. A ako často si užívali? Nejde o kvantitu, ale kvalitu. Dôležité je, aby ste mali uspokojené sexuálne túžby. To u niektorých žien znamená aj každý deň, u niektorých len raz, či dvakrát v týždni.

Budete žiť dlhšie

Ak už budete vyzerať mladšie, bola by to škoda zabaliť predčasne. Austrálska štúdia potvrdila, že ženy aj muži, ktorí mali sex trikrát do týždňa, mali až o 50 % nižšie riziko predčasného úmrtia. A to sa už nebavíme o pár percentách, ale prakticky o polovičnej šanci, že si predĺžite život. A to za tú rozkoš stojí. Aj keby ste mali napríklad vynechať hodiny jogy.

Vyhladíte si vrásky

Zaujímavé je, že najlepšia terapia proti vráskam nie je z drogérie, ale zo spálne. Sexuálny kontakt stimuluje hladinu estrogénu v krvi, čo má za následok vyhladenie pokožky. Preto je tak dôležitý sexuálny život aj v období menopauzy. Kvalitný a častý sex pomôže ženám prekonať obdobie, kedy sa hormóny začínajú tvoriť inak. Navyše tým zabránite aj tomu, aby sa behom pár mesiacov stala z vašej pokožky harmonika. Dopĺňajte si estrogén najprirodzenejšie a najčastejšie, ako je to možné. Sexom.

Preč s depresiou a stresom

Kortizol nedokáže v krvi fungovať spolu s hormónom šťastia a pohody – serotonínom. No a ten je dokonca podstatne silnejší, takže stresové hormóny nakoniec pretlačí. Výsledok je, že po dobrom sexe nebudete mať depresiu, ale dobrú náladu. A pozor, pomáha už aj rýchlovka.

Posilníte si kosti

Opäť sa dostáva k slovu vyššia koncentrácia hormónov. Estrogén vylučovaný pri sexe nevyrovnáva len vrásky, ale robí vaše kosti pevnejšími. Nehovoriac o tom, že ak sa pri milovaní aj hýbete, kosti a svaly spevňujete aj pohybom. Je to teda dva v jednom za zdravie aj krásu. Stačí nerezignovať na sexuálnu aktivitu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #intimity #depresia #milovanie #stres #mladosť #hormóny #vrásky #predčasné úmrtia

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...