Neviete si nájsť trvalý vzťah? Možno robíte TIETO chyby

Každému sa už stalo, že do jeho života zavítal niekto, s kým mu to nevyšlo. Ak sa to opakuje pravidelne a dokonca aj s partnermi, s ktorými máte pocit, že to mohlo vyjsť, treba robiť veci inak.

01.07.2020 17:00
láska, vzťah, zamilovanosť Foto:
Nehľadajte partnera do postele, na výlety, na šport, ale do života.
debata

Hľadáte (nesprávnu) ihlu v kope sena

Problémom často je, že začneme hľadať jeden konkrétny, vysnívaný typ muža. Možno prevtelenú starú lásku, prípadne vysnívaného muža, alebo kópiu filmového hrdinu. Lenže vďaka tomu prehliadame partnerov, ktorí sú možno iní, ale boli by úžasnými, ak by dostali šancu. Len možno presne nezapadajú do vysnívanej šablóny. Ktorá navyše pre vás ani nemusí byť vhodná.

Príliš veľa tlaku

Vášeň je niečo úplne iné ako túžba „už si niekoho nájsť“. Z vášne sa môžete milovať, byť stále spolu a teoreticky to môže pripomínať aj snahu stále partnera nasledovať. Muži majú radi vášeň, ale tlaku v začiatku vzťahu sa zvyknú zľaknúť. Aj keď už veľmi túžite po životnom partnerovi, netreba na treťom rande vytiahnuť farbu svadobných oznámení. Tlak na to, že muž má byť vašim životným partnerom, je častým dôvodom, prečo sa ním nakoniec nestane.

Neurobíte prvý krok

Určite je fajn, počkať na tú chvíľu, keď vám partner začne dvoriť. Lenže často môže byť výsledok aj ten, že nezačne. Najmä ak vzbudzujete pocit nedotklivej. Muži sa potom často zľaknú skôr, ako majú šancu presvedčiť sa o tom, že by ste boli super partnerkou. Pokojne môžete spraviť prvý krok k vzťahu vy. Hoci aj malý a nenápadný. Môže byť tým správnym signálom.

Chcete partnera dosadiť do vášho života

Možno ho ani nechcete prerobiť, možno sa vám páči to, aký je, ale chcete ho mať ako súčasť vášho rozohraného života. Lenže muž sa vo vzťahu nechce cítiť ako premenná. Budovanie vzťahu je o spoločnom stavaní a tvorení príbehu. Nie o dosadení postáv do predurčeného scenára. Nehľadajte partnera do postele, na výlety, na šport, na niečo konkrétne, ale do života. Preto je vhodné nevymedzovať dopredu hranice. Inak to zďaleka nemusí skončiť šťastne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #dlhodobý vzťah

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...