V takomto prípade radšej ostaňte single! 5 signálov...

Zamilovať sa a začať nový vzťah je pre mnohým lákavá predstava, dlhoročné prianie. Napriek tomu je niekedy výhodou ostať single a po rozchode sa nehrnúť do nového vzťahu.

30.06.2020 09:00
single žena Foto:
Aj single žena môže byť šťastná a krásna.
debata

Cítite sociálny tlak

„A čo muži? Je niekto nový na obzore?“ Otázky ako tieto, od mamy, otca, tety, ale aj priateľov, pozná asi každý. Očakáva sa od nás, že partnera skôr či neskôr stretneme. Cítime totiž, akoby sme boli bez druhej osoby po boku akísi nekompletní. Hľadáme ju bez toho, aby sme si uvedomili, aký je to nezmysel. V žiadnom prípade by ste nemali podľahnúť tlaku okolia! Ich nepríjemné komentáre by vás nemali znepokojovať.

Zabudli ste byť sama

Práve vtedy, keď ste si už zvykli na vzťah, pôsobí status single akosi cudzo. Byť odrazu sama je veľká zmena. Napriek tomu by ste nemali padnúť do vzťahu len zo zvyku. Je dôležité, že sa o sebe niečo dozviete a prestanete sa porovnávať s ostatnými. Okrem toho, sama nie ste. Priatelia a rodina vám predsa ostávajú.

Potrebujete sa rozptýliť

Keď ste už niekedy boli „náhradou“ partnera po rozchode, viete, aké to je. Zlé. Vzťah založený na vyplňovaní akejsi medzery, s partnerom, ktorý sa snaží prekonať niečo, čo sa už nedá vrátiť, je odsúdený na neúspech. Možno si v prvom momente pomyslíte, že nový priateľ vám pomôže prekonať smútok z rozchodu, no nakoniec môže nový vzťah spôsobiť ešte viac bolesti. Pomaly ďalej zájdeš, doprajte si čas vysporiadať sa so svojimi pocitmi.

Ste skôr znudená ako zamilovaná

Trochu sviežeho vetra do vášho milostného života by nezaškodilo? Ak ste sa už nejaký čas do nikoho nezaľúbili, túžite po ďalšom dobrodružstve. Chýbajú vám motýle v bruchu, vzostupy a pády pocitov, dokonca aj malé hádky s partnerom. Ale pozor: Nie ste herečka v mydlovej opere, stále ste to ešte vy. Preto by ste nemali vyhľadávať drámu z nudy a vsadiť do hry svoje pocity.

Hľadáte potvrdenie

Všetci pochybujeme. Či už o tom, či vyzeráme dobre, či sme atraktívni alebo zaujímaví. Vo vzťahu toto potvrdenie často nájdeme a podarí sa nám presvedčiť seba samého. Je dôležité, aby sme si boli vedomí toho, že sme skvelí, nezávisle od partnera. Samozrejme, každý má rád potvrdenie o tom, čo robí, sme len ľudia. Svoje neistoty by ste však nemali utopiť vo vzťahu, radšej sa naučiť, ako sa udržať nad vodou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #nuda #rozchod #hádka #single #neistota

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...