Štyri tipy, aby vás nevymenil za mladšiu

Láska sa vždy dáva bez záruky. No nikomu nepadne dobre, ak sa vo vzťahu objaví výmena za mladší ročník. Nie je to nič neobvyklé, no vás sa to týkať nemusí. Len si stačí uvedomiť pár zásad a spraviť zo vzťahu miesto, kde nebude cieľom výmena, ale spokojný život.

27.06.2020 16:00
relax, chôdza, turistika, prechádzka, príroda,... Foto:
Zdravý životný štýl vám dá možnosť žiť naplno a spoločne.
debata (1)

Vytvorte si vzťah na troch pilieroch

Prvým je porozumenie, druhým sexuálna iskra a tretím je porozumenie si v spoločných oblastiach. Psychologička Margaret Paul zdôrazňuje, že vzťah musí stáť presne na týchto troch silných pilieroch. Pretože v takom prípade nikoho z dvojice nenapadne vymieňať partnera za mladší ročník. Vybudovať vzťah, v ktorom si rozumiete v posteli, v spoločných hobby a záujmoch sa nedá na počkanie. A sexuálna túžba, či chuť experimentovať bude vždy slabšia ako silné základy spoločného vzťahu.

Robte si radosti

Najhoršia vec vo vzťahu je rutina a neschopnosť druhého príjemne prekvapiť. Podľa psychologičky Margaret Paul sa práve to skrýva za dôvodom, prečo ľudia vymenia partnera za mladšieho. Plného nápadov, dobrodružstiev a prekvapení. Avšak ani vy nemusíte na tieto drobnosti rezignovať. Práve naopak. Stačí, aby ste sa pár ráz za týždeň príjemne prekvapili. Nápadov je mnoho. Ani mladší nepríde na nič atraktívnejšie.

Buďte sebavedomá

Je to veľmi dôležité, aby ste videli seba v dobrých farbách. Vtedy vás tak bude vidieť aj miláčik. Mnoho žien robí neustálu chybu. Opakujú svoje nedokonalosti ako mantru. Aj také, ktoré partner ako nedostatky vôbec nevníma. Samy sa zhadzujú, až partnera nakoniec presvedčia. Potom ho mladšia ľahko presvedčí, že je lepšia. Stačí, že sa sama nezhadzuje.

Žite zdravo

Zdravý životný štýl na tomto mieste možno neznie presvedčivo, ale funguje. Vďaka nemu totiž zažijete menej ochorení, menej obmedzení, budete mať viac energie, funkčnejšie telo a kvalitnejší život. Navyše s tým súvisí aj dostatok libida a chuti byť aktívny. Pretože práve absencia aktivít stojí aj za výmenami. Partneri, ktorí vymieňajú polovičku za mladšie vydanie majú pocit, že chcú viac žiť. Zdravý životný štýl vám dá možnosť žiť naozaj naplno a spoločne.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #zdravý životný štýl #sebavedomie #prekvapenie #spoločné záujmy #dlhodobý vzťah

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...