V týchto prípadoch je pauza vo vzťahu dobrým riešením

Nie vždy pauza znamená rozchod. Prečistite si hlavu a odpovedzte si na na niektoré zásadné otázky.

14.06.2020 08:00
rozchod, kríza Foto:
Dať si pauzu?
debata

Akosi často spolu „neladíte“

Ako dobre sa naozaj poznáte? Ste na začiatku vzťahu, ale častejšie sa vám stáva, že sa jednoducho neviete naladiť na spoločnú vlnu. Chvíľu je vám spolu krásne, ale potom vám až tak pekne nie je. V čom je problém? Hoci preskočili iskry a skáču medzi vami stále, akosi to nestačí. Dajte si pauzu, overte si vo svojom vnútri, či je tento vzťah pre vás ten pravý a potom sa ho môžete pokúsiť obnoviť. Doprajte si čas, aby ste si uvedomili, akým smerom chcete vo vašom vzťahu vlastne ísť – a či sa dokážete obaja na vašej ceste zhodnúť.

Nechcete robiť kompromisy

Tu a tam musíme robiť kompromisy vo všetkých smeroch. A týka sa to aj vzťahu. Ak však v istej oblasti kompromis spraviť nechcete a rovnako to vidí aj partner, potom si dajte pauzu na „prečistenie hlavy“. Stojí mi vzťah za to, aby som v tej či onej veci ustúpila? Sú pre mňa niektoré otázky také zásadné, že som kvôli nim ochotná obetovať vzťah? Na to všetko si počas niekoľkých dní či týždňov dajte odpoveď.

Chcete viac slobody

Celkom takto ste si váš vzťah nepredstavovali. Áno, je vám pekne, to nepopierate. Ale túžite robiť aj veci mimo vzťahu, tráviť viac času s kamarátmi, v práci či pri činnostiach, pri ktorých partnera mať nechcete. On to vidí inak… Čo teraz? Ak sa vaše názory na to, koľko slobody vo vzťahu stačí a čo je už priveľa odlišujú – buďte chvíľu od seba… Vyhovuje vám nový život? Chcete byť single a užívať si slobodu? Alebo sa vrátite k partnerovi a uvedomíte si, že s tou slobodou to zasa až tak veľmi preháňať nemusíte. Na hľadanie odpovedí je pauza vo vzťahu ako stvorená.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #hádka #partner #vzťahová pauza

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...