Ako si udržať sexuálnu iskru aj pri deťoch?

Deti prinesú do života mnoho pozitív, ale štatisticky sa rúca ten sexuálny. Nemusí. Je však nutné spraviť pár základných opatrení. Pretože intímny život by nemal chýbať ani rodičom.

10.06.2020 15:00
sex, vzťah, problém Foto:
Nájsť si na seba čas je potrebné, aj keď ste obaja bez energie a unavení.
debata

Nájdite si čas

Je to ťažké, je to kruté, pretože okolo nového človiečika sa zrazu sústredí všetka pozornosť. Sexuológovia však upozorňujú na známe tvrdenie, že deti raz odídu, ale partner ostane. Preto zrazu netreba z osoby vedľa vás spraviť druhoradého. Nájsť si čas je potrebné, aj keď ste obaja bez energie a unavení. Niekedy je skrátka lepšie vypnúť rádio, televíziu a tento čas venovať iba sebe. Uvidíte, že aj také ležanie si v objatí navráti nehu aj iskru do vzťahu nových rodičov.

Hovorte

Netvárte sa, že sa nič nezmenilo. To je tá najhoršia možnosť, ktorú môžete urobiť. Obaja viete, že sa pomery síl vo vzťahu pretransformovali. Preto skúste nájsť spoločnú reč a otvorene sa porozprávať o tom, ako vyjsť zo situácie so cťou aj uspokojivým sexuálnym životom. Mlčanie ničomu nepomôže. Ani rozloženiu povinností, vzájomnej pomoci, na ktorej je nutné sa dohodnúť, ani sexualite, ktorú bude treba nastaviť v zmenenom režime.

Randite

Jednoducho to bude nutné. Keďže ste aktuálne s láskou v úspornom režime, nebude to o piatkových večeroch a romantických sviečkach. Niekedy však bude potrebné poslať dieťa so starými rodičmi v kočíku na prechádzku a vy tento čas využijete na rande. Na príjemné pocity, prípadne aj milovanie. Aj za cenu toho, že možno bude obývačka nepovysávaná. Nájsť si čas na randenie a láskanie je naozaj potrebné. Podceniť tieto chvíle znamená píliť si pod sebou konár spokojnej rodinky, o ktorú sa snažíte.

Objavte niečo nové

Problémom je, že ak budete aj po narodení dieťaťa robiť všetko rovnako, je tu vyššia šanca, že sex opustíte, ako keď v ňom zapálite novú vášeň. Je totiž viac ako pravdepodobné, že kým ste sa dopracovali k potomkovi, už ste skúsili všemožné polohy intímneho života. Preto sa môže stať do istej miery aj o ošúchaný. No a na nudu popri povinnostiach určite nebudete mať chuť. Objavte preto niečo nové. Dychové cvičenia, nové techniky, hračky, tantrické metódy. Objavte nové rozmery sexuality a vtedy uvidíte, že si na seba nájdete čas aj vo chvíľach, keď bude dieťa zaujaté hračkou v ohrádke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #sexualita #intimity #milovanie #randenie #sexuálne techniky

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...