Hádky? Na tieto témy prídu celkom určite, pripravte sa

Vzťah nemôže byť stále skvelý a bezkonfliktný. Malé a veľké hádky sú súčasťou každého spolunažívania a dokonca sú mimoriadne dôležité.

04.06.2020 09:30
hádka, rozchod Foto:
Občas sa partneri musia aj pohádať, aby sa veci pohli smerom dopredu.
debata

Najmä na začiatku spolunažívania dvoch ľudí je dobré občas sa pohádať, vyčistiť vzduch a dospieť k nejakému uspokojivému prímeriu. O ktorých veciach sa oplatí aj pohádať, aby sa vyriešili a nekomplikovali vám spoločný život do budúcnosti?

Starostlivosť o domácnosť

Znie to banálne, ale po nasťahovaní sa do spoločnej domácnosti sa zrejme čoskoro objaví otázka rozdelenia domácich prác. Možno váš partner doteraz žil s rodičmi a o pranie či upratovanie sa mu starala mama. Ale vy jeho mama nie ste a očakávate, že sa o takýto typ prác budete deliť – nie spôsobom, že vám „pristane na krku“ všetko a jemu tak nanajvýš vynesenie koša s odpadkami. Ak musí prísť na túto tému k hádke, aby sa vyriešila k spokojnosti vás oboch – tak do toho!

Ach, tí príbuzní

Najbližšia rodina sa často môže „pliesť“ do vzťahu dvoch čerstvo zamilovaných ľudí. Vadia vám nečakané návštevy jeho sestry, ktorá si zvykla „zaklopať“ na vaše dreve kedykoľvek a zásadne bez ohlásenia sa vopred? A čo obedy u jeho rodičov každú nedeľu? Nie sú vám po chuti? Ak je to medzi vami vážne, je jasné, že vzťahy s rodinou budete musieť nejakým spôsobom ukočírovať. On sa vzdá niečoho, vy nad niečím iným prižmúrite oči. Buďte pripravená, že nie všetky vaše návrhy „prejdú“ celkom ľahko a hádka na túto tému nie je takisto ničím nezvyčajným.

Kto za čo zaplatí?

Ako budeme platiť hypotéku, kto bude koľko prispievať na potraviny či ako sa budú financovať letné dovolenky? Názory dvoch ľudí sa môžu líšiť a závisia od mnohých faktorov. Nie je možné žiť v spoločnej domácnosti bez toho, aby ste mali otázku peňazí vyriešenú. Nie je na mieste ustupovať jeden druhému, pretože nespokojnosť sa skôr či neskôr prejaví – buď na jednej alebo druhej strane. Najlepšie je si stanoviť jasné pravidlá týkajúce sa rozpočtu – možno budete musieť prejsť niekoľkými hádkami, ale napokon by ste spoločný kompromis nájsť mali, aby ste mohli fungovať v jednej domácnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hádka #financie #partner #konflikt

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...