Zvyky, ktoré sme mali pred koronou a už ich nechceme

Veci, ktoré sme chceli a mali by sme zmeniť, počas korona krízy vyplávali ešte viac na povrch...

27.05.2020 13:00
pes, žena, beh Foto:
Keď ma prepadne stres, už nejdem nakupovať, ale behať.
debata

Mnohé z našich denných (zlo)zvykov nám boli jasné až v ostatných týždňoch – tie dobré, tie zlé a tie absolútne zbytočné. Život v karanténe nám ukázal nielen to, ktoré z našich návykov chceme zmeniť, ale sociálny odstup nás prinútil prehodnotiť tie každodenné, ktoré sa nám skutočne páčia. Že odrazu nemusíme chodiť do práce? Super! Ale niektoré ženy si tiež všimli, že už mesiac nepoužili napríklad riasenku…

Ženy hovoria, bez čoho sa chcú zaobísť

Teraz, keď sme museli prehodnotiť svoj životný štýl, uvedomili sme si tiež, žeby sme niektoré z našich denných zvykov už nemuseli dať na zoznam svojich priorít. Opýtali sme sa žien, ktorých zvykov by sa po karanténe rady zbavili.

Kávu so sebou, denne, viackrát
Tereza, 29
Počas korona krízy, kedy boli podniky zatvorené, som si zvykla nosiť svoj obed do práce. Dusené mäsko, zeleninový šalát a ovocie. Robila som to rada! Zistila som, že je to lacnejšie a zdravšie, chcela by som si tento zvyk určite ponechať. Avšak čo sa týka kávy, môj mozog sa počas dňa viackrát vypína… Každý deň si kupujem na ceste do práce kávu so sebou, takú výbornú v práci totiž nemáme. Avšak spočítala som si, že na ňu miniem až 25 eur týždenne. Za rok je to neuveriteľná suma 1300 eur. To je absurdné. A pritom môj kávovar, ktorý mám doma, tiež vie vyčarovať slušnú kávu. Môj plán: Obľúbenú kávu si budem odteraz kupovať iba v pondelok a v piatok… To je začiatok…

Nákupy ma už nebavia
Kristína, 30
Niektoré ženy zo stresu jedia, iné nakupujú. Patrím do druhej skupiny. Keď mám za sebou náročný deň a chcem rýchlo vypnúť, idem nakupovať. Keď mám zlú náladu, vyberiem sa nakupovať. A do tretice, idem rada nakupovať aj keď sú výpredaje. Nekúpim zakaždým niečo, ale pokušenie je zakaždým veľké. Počas karantény som sa musela tohto zlozvyku vzdať. A táto lekcia mi ukázala, že existujú aj iné možnosti, ako odbúrať stres, napríklad šport. Preto sa odteraz posnažím, aby som nešla, keď ma prepadne stres, bezhlavo nakupovať, ale radšej behať.

Začala som trénovať
Michaela, 40
Musím si priznať, som lenivá voš! Šport? Pohyb? Všetko je príliš namáhavé a gauč taký mäkkučký! Ale počas korony, kedy som nespravila ani tých pár krokov po električku, som to už vážne nemohla vydržať a oprášila som stacionárny bicykel, ktorý už dlhšie slúžil len ako vešiak a začala som každý deň trénovať. Keď pritom pozerám televízor, dá sa to vydržať. Po niekoľkých týždňoch som si uvedomila, že mi to robí dobre. A to je dôvod, prečo už nechcem ležať na gauči, ale pokračovať vo svojej novej záľube.

Videohovory s kamarátkami
Lucia, 35
Všetci, čo už nebývajú s rodičmi, tento problém dobre poznajú. Kamaráti, ktorí žijú v rodnom meste, sú na vedľajšej koľaji, jednoducho na nich už nemáte čas. Nikdy by mi predtým nenapadlo, že by sme mohli viesť videohovory. Teraz? Vyhradím si na to čas! A uvedomujem si, aký je to pre mňa úžasne strávený čas.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stres #zlozvyk #priorita #videohovor #koronavírus #karanténa

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...