Ste spolu 24 hodín denne, vášeň sa vytráca... 3 spôsoby ako tomu zabrániť

Hoci život sa pomaličky vracia do normálu, množstvo firiem a spoločností sa rozhodlo zachovať status práce z domu. A to znamená často ďalšie predĺženie pobytu s partnerom pod jednou strechou 24 hodín denne.

23.05.2020 08:00
láska, vzťah, dôvera Foto:
Ak sa máte pozerať jeden na druhého mesiac a každý deň je to rovnaký obraz, vášeň je v ohrození.
debata (1)

V tomto prípade nastupuje pomerne často jeden problém – konkrétne ten so sexuálnymi aktivitami. Ak niekoho vidíte doma denne a takmer bez prestávky, túžba po fyzickej blízkosti či dokonca po fyzickej aktivite s dotyčnou osobou sa znižuje. Teda, ak náhodou nie ste čerstvo zamilovaní novomanželia – a dokonca aj v ich prípade rutina spraví svoje.

Otázka teda znie, ako vlastne vrátiť do partnerského života trochu vášne, ak vás koronavírus a opatrenia s ním súvisiace „uväznili“ spolu doma?

Ignorujte sa

Hoci táto rada znie veľmi „nepartnersky“, má svoj zmysel. Podľa mnohých sexuológov potrebuje vášeň patričný odstup, často aj vzdialenosť. Takže si stanovte pravidlá, keď sa budete navzájom obchádzať. Pokiaľ to príbytok dovoľuje, pokojne si urobte každý vlastné pracovisko v inej izbe. Každý sám môžete ísť na prechádzku či napríklad si ísť zašportovať niekam do parku. A užívajte si svoju „samotu“ v rámci bežného dňa. Keď sa potom vrátite do zorného poľa svojej polovičky, bude to omnoho vrúcnejší kontakt.

Držte si odstup a neopúšťajte sa

Aj keď ste doma dlhé dni a hodiny, nemali by ste uvoľniť isté dekórum medzi dvoma partnermi. Nie nadarmo sa zvykne hovoriť, že napríklad muži nechcú vidieť ženy pri holení nôh a ženám zase prekáža otvorené vécko pri pohľade na partnera usadeného na plastovom „tróne“. Dôležité tiež je, ak ste dlhé týždne doma, aby ste zachovali istý režim v rámci vlastnej atraktivity. Samozrejme, niekto môže byť príťažlivý aj v teplákoch. Ale ak sa máte pozerať jeden na druhého mesiac a každý deň je to rovnaký obraz, vášeň je v ohrození. Aj preto sa občas, vy dámy, primaľujte, oblečte si niečo príťažlivejšie a ženskejšie. U mužov zase neuškodí oholiť sa, dať si trošku voňavky či obliecť namiesto teplákov džínsy a ležérne polo-tričko.

Sťažujte sa priateľom

Ak prežívate nejaký konflikt, máte už vecí plné zuby alebo ste skrátka nervózni a potrebujete sa posťažovať, urobte tak s vernými priateľmi či rodinou. Určite zistíte, že v téme nájdete veľa spoločného. Svoje sťažnosti však neprenášajte okamžite na partnera – teda, samozrejme, ak nejde o problém vážnejší, ktorý si už žiada partnerskú diskusiu medzi štyrmi očami. Ak k takej situácii dôjde, snažte sa ju spríjemniť a odľahčiť. Otvorte si fľašu vína a zhovárajte sa o tom, čo vás trápi a čo by sa mohlo alebo malo zmeniť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vášeň #partnerská kríza #vzťahy v rodine #koronavírus

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...