Šťastný život vo vzťahu? Tak s niektorými zlozvykmi prestaňte

Tu sú tipy, čoho sa vo vzťahu zbaviť, aby ste boli obaja šťastnejší.

03.05.2020 12:00
žiarlivec, hádka Foto:
Opäť sa hádate?
debata

Prestaňte meniť partnera na váš obraz

Zamilovali ste sa doňho, pretože je taký, aký je. Snažiť sa zúfalo zmeniť človeka, až kým vy nebudete 100-percentne spokojná, je zriedkakedy dobrý nápad. Samozrejme, mali by ste spolu pracovať na vzťahu a ísť ďalej – ale zároveň rešpektovať svoje povahy a hodnoty.

Prestaňte sa zaoberať minulosťou

Vyťahovať stále jeho exparnerky, pýtať sa stále dookola na minulosť a dokonca sa ňou umárať… On žije s vami, o všetkom vám už porozprával a nie raz! nechajte minulosť za vami a vychutnávajte si váš vzťah. Práve vaše neustále návraty ho môžu celkom ľahko pochovať.

Prestaňte mu vymedzovať čas

Je dospelý človek a vie, ako sa má správať aj využívať svoj čas. Ak chce byť s kamarátmi či prežiť večer s kolegami na tenise, nič s tým nespravíte. Iste, môžete mu predviesť scénu aj ho citovo vydierať – ale dokážete to robiť už navždy? Naozaj chcete žiť v takomto vzťahu? A on?

Prestaňte stále pozerať len na svoje potreby

Najmä ľudia, ktorí žili dlhodobo single, majú tendenciu akosi „prehliadať“ potreby partnera, s ktorým žijú. Ešte nevedia, ako na to – na prvom mieste sú vždy ich potreby, záujmy a častokrát ich pretláčajú bez akejkoľvek diskusie. Ide o istý druh sebectva, ktoré vo vzťahu nemá miesto. Na všetko ste dva a tak sa k sebe navzájom chovajte s rešpektom. Každý z vás má svoje potreby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #harmónia

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...