5 rýchlych tipov, ako sa vyhnúť partnerským hádkam a „ponorke“

Dvaja zamilovaní partneri túžia len po tom, aby boli čo najviac spolu. No aj tu platí, že si treba dávať pozor na želania.

19.04.2020 14:45
láska, vzťah, varenie. spoločný čas Foto:
Zamyslite sa nad tým, čo môžete robiť spoločne.
debata

Niekoľko spoločných dní v spoločnom priestore môže zaváňať aj tým, že sa začnú vyťahovať staré krivdy. Ako sa v partnerstve vyhnúť ponorkovej chorobe za každých okolností?

Ostaňte istý čas sami

V období, keď ste spolu niekoľko dní, či dokonca týždňov a môže to byť dovolenka, chata, či karanténa, tak je vhodné nájsť si priestor aj na samotu. Koučka a psychologická špecialistka Meitzi Bockmann upozorňuje, že je vždy potrebné nechať čas a priestor aj na individuálny program. Preto je fajn, ak si viete občas prečítať oddelene knihu, alebo ostanete aj v rozdielnej izbe. Pookrejete a znížite možnosť ponorkovej choroby.

Robte to, čo šťastné páry

Na svete sú dvojice, ktoré akoby celý život prekypujú šťastím. Podľa Mitzi Bockmann ich delí od tých pohádaných len úprimný rozhovor. Skúste sa porozprávať. Sadnite si k stolu, odložte tablet, mobil, vypnite televíziu. Začnite rozhovor. O čomkoľvek. Jednoducho sa rozprávajte. Rozhovor pomáha otvárať zákutia duše, lepšie pochopiť myslenie toho druhého a tým pádom aj jeho konanie. Je to nielen skvelá prevencia sporov v budúcnosti, ale aj príjemne strávený čas vzájomným spoznávaním. Počas chvíle keď ste spolu viac, je potrebné takéto strategické tipy pre vylepšenie partnerstva určite aplikovať.

Skúste nielen milovanie

Sex raz, dvakrát, či aj trikrát do týždňa nezaručí, že bude všetko dobré. Pretože nie vždy ste rovnako naladení. No a niekedy môže byť sex, v ktorom ste obaja duchom neprítomní, omnoho väčšou tragédiou ako napríklad láskanie, ktoré si spoločne užijete. Milovanie je rozhodne príjemné a aj hormonálne nás naplní pocitmi šťastia. No iba vtedy, ak je vášnivé, roztúžené, radostné. Ak také byť nemá, je lepšie sa držať za ruky, spraviť si masáž, pohladiť sa, alebo len tak objímať. Vyskúšajte túto stratégiu. Je lepšia ako sex, v ktorom sa jeden cíti nie príliš príjemne a ten druhý rovnako cíti, že to nie je ako by malo byť.

Objavte nové hobby

Je skvelé, ak sa spoločne zamyslíte nad tým, čo môžete robiť spoločne a bude to iné ako doteraz. Internet je plný návodov, tipov inšpirácií, ktoré môžete začať spoločne realizovať. Alebo aspoň skúšať. Na svete je toľko aktivít, že človek ich všetky nemôže počas života ani vyskúšať. Ale vždy môžete nové objaviť.

Pustite sa do práce

Spoločne vykonané dielo posilní aj vzťah. Dajte sa do upratovania, prípadne si umyte okná, byt, zrekonštruujte pivnicu. Ak sa pustíte do tvorivej činnosti, Mitzi Bockmann hovorí, že z vás zrazu budú parťáci a nie tí, čo si začínajú liezť na nervy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #komunikácia #láskanie #ponorková choroba #koronakríza #individuálny program #spoločné hobby

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...