Tieto tri zásady šťastného života si dookola opakujte! A praktizujte

Niektoré pravidlá spokojného života sú naozaj jednoduché. Stačí sa na ne správne nastaviť.

10.04.2020 08:00
žena, úsmev, pohoda, dovolenka Foto:
Konečne ste spokojná?
debata

Každý sen sa dá splniť

Ak si zakážete snívať, pretože váš sen je priveľký, v živote sa sotva posuniete vpred. Jediná vec, na ktorej v tomto smere záleží, je váš postoj k týmto snom. Veľké sny si rozdeľte na menšie a krok za krokom si ich plňte. Majte pred sebou výzvu či radosť, ktorú si túžite dopriať. Sny si nezakazujte a každému, kto vás od nich odrádza, odkáže: Moje sny si plniť budem, či sa vám to páči, alebo nie.

Netrápte sa donekonečna minulosťou

Je to jedno zo základných pravidiel šťastného života. Všetci prežívame aj zlé veci, prichádzame o svojich milovaných alebo robíme skutky, ktoré neskôr ľutujeme. Bohužiaľ, tieto veci majú jednu spoločnú vec: nedajú sa zmeniť. Preto je zbytočné pripomínať si ich znova a znova. „Keby som vtedy mohla konať tak“ je jedna zo zbytočných viet, ktorá človeka iba ubíja. Prevezmite za svoje činy zodpovednosť, snažte sa chyby napraviť, poučte sa, ospravedlňte… Ale potom sa už pozerajte vpred.

Neodkladajte všetko na neskôr

Plánovanie v živote je fajn – ale takisto je potrebná spontánnosť. Niektoré veci odklad neznesú a ak to urobíte, oberiete sa o krásne zážitky a skúsenosti. Iste, vždy existuje argument, prečo sa v aktuálnej situácii nedá urobiť to či ono. Až si jedného dňa uvedomíte, koľko ste toho v živote premeškali, o koľko ste samú seba obrali. Žite tu a teraz, vychutnávajte si všetko, čo vám život ponúka v danom čase.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spokojnosť #rovnováha

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...