Neriešené problémy, ktoré môžu pochovať dlhodobý vzťah

Dlhodobý vzťah nemôže fungovať len na základe zotrvačnosti. Ak ste nespokojná, problémy riešte!

09.04.2020 15:00
nevera, partnerská hádka, partnerská nezhoda Foto:
Opäť ste sa nedohodli?
debata (1)

Mimo vzťahu nemáte žiadne priateľstvá

Váš partner je zároveň najlepším priateľom? Je to pekné… Ale akonáhle je vaším jediným priateľom, stáva sa problematickým. Podľa odborníkov sú sociálne kontakty mimo vzťahu mimoriadne dôležité pre fungujúce partnerstvo – sú nielen skvelou psychohygienou. Sociálny kontakt mimo vzťahu na priateľskej úrovni dodáva životu energiu aj radosť, byť neustále len s partnerom pôsobí časom skôr ubíjajúco, než povznášajúco.

Málo fyzického kontaktu

Bozk na tvár len výnimočne, sex pri zvláštnych príležitostiach? Nepostačujúce! Nedostatok vášne a intimity „pochová“ každý vzťah. Ak je jeden z vás nastavený na „chladnejší level“ ako ten druhý, musí zákonite jeden výrazne trpieť. Každodenná blízkosť, neha, ale aj vášeň udržiavajú vzťah v dobrej kondícii dlhé roky.

Nerovnomerné rozdelenie úloh

Máte pocit, že v kuchyni „makáte“ iba vy? Partner je naštvaný, lebo všetko okolo financií rieši stále iba on? Mnoho párov robí chybu a mlčí, keď ich zožiera vnútorná nespokojnosť. Povinnosti, úlohy či zodpovednosť za niečo spoločné by ste si mali rozdeliť tak, aby ste boli spokojní obaja. Ak sa naskytne príležitosť, diskutujte aj na túto tému a snažte sa dopracovať k rozumnému kompromisu.

Večná kritika a nespokojnosť

Už ani neviete, kedy ste prežili pohodový deň bez hádky, šomrania či kritiky jeden druhého. Áno, v každom vzťahu sú aj horšie dni, nespokojnosť a negatívne emócie, ale tie nesmú byť na dennom poriadku a už vôbec nemôžu prebiť všetko pozitívne. V takomto vzťahu plnom napätia a pesimizmu sa predsa nedá žiť dlhodobo.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #hádky #nedôvera

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...