Partnerské zlozvyky v kúpeľni: Toto najviac hnevá ženy na mužoch... a naopak?

Partnerské zlozvyky sú tú odjakživa. V čase spoločnej karantény, keď sa mnoho párov nachádza pod strechou bytu dlhé dni a týždne, sa nervozita okolo nich stupňuje.

07.04.2020 07:00
kúpele, kúpelňa, vaňa, relax, kohútik, kúpanie,... Foto:
Zlozvyky partnera v kúpeľni dokážu rozčúliť obe pohlavia.
debata

Jedným z priestorov spoločného bývania, ktoré dostáva najviac zabrať, je kúpeľňa. A práve tá je aj najčastejším zdrojom domácich hádok či dôvodov na nervozitu a výbuchy hnevu. V kúpeľni sa totiž každý správame po svojom, tiež sa v ňom líši chovanie žien a mužov. A kontrasty, ktoré to vytvára, sú najčastejšími spúšťačmi hádok či nervozity.

Nedávny prieskum organizovaný stránkou Showerstoyou.co­.uk, ktorý sa uskutočnil na vzorke bezmála 2350 respondentov, poukázal na najiritujúcejšie zvyky žien a mužov, ktoré sa odohrávajú práve v priestoroch kúpeľne. Uhádnete, čo najviac hnevá nežné pokolenie na mužoch a čo platí zase naopak?

Ženská kozmetická výbava je niečo, čo je v dámskom svete, absolútne bežné. Zapĺňať poličky či umývadlo novými a novými produktmi je však aj najvýraznejší dôvod hnevu u mužov. Až 83 percent z nich považuje za najväčší problém, ak ženy „obsadia“ kúpeľnu nespočetným množstvom kozmetických prípravkov.

V zozname zvykov, ktoré mužské pokolenie netešia, sa na druhom mieste ocitli vlasy v odtoku umývadla či vane a za nimi v tesnom závese skončili fľaky z produktov ako je mejkap alebo tónovacia emulzia či samoopaľovací krém. Ak ich muži nájdu na keramike alebo obkladačkách, až 73 percent z nich ide roztrhnúť. Partnera nepotešíte ani vtedy, ak náhodou použijete jeho holiace potreby (strojček, žiletku). A piaty najčastejší dôvod hnevu mužov v kúpeľni je, ak sa im partnerka snaží vopchať pred zrkadlo, keď sú v kúpeľni oni.

V opačnom prípade asi dôvody hnevu u žien neprekvapia. Štyri z piatich sa točia okolo toalety. Nepriniesť do kúpeľne novú rolku toaletného papiera po tom, čo ste dopoužívali starý kotúčik, privádza ženy do stavu poriadnej nervozity. Priznalo to až 88 percent z nich. Len o šesť percent menej hnevá zvyk mužov nesklopiť po použití toalety sedadlo aj vrchnák toalety.

V zozname nechýba ani močenie mimo toaletnú misu. Ocitlo sa však až na štvrtom mieste najčastejších dôvodov rozčúlenia v tesnom závese s nesplachovaním toalety po „malej potrebe“. Bronz si však uchmatlo pánske holenie. Až 75 percent žien je nahnevaných, ak muži po sebe nechávajú zvyšky chĺpkov v umývadle či okolo neho.

V prieskume sa tiež pokladali otázky, čo robia partneri, ak zistia, že návyky ich polovičky v kúpeľni sú zlé alebo nevyhovujúce. Až 62 percent mužov a 58 percent žien tvrdilo, že by sa rozišli s partnerom, ak by ich misa trpezlivosti pretiekla. Zdá sa však, že ide skôr o chrabré reči. Ku skutkom dochádza výrazne menej.

Potvrdzuje to aj samotný fakt, že partneri nie sú až takí schopní konfrontovať svoje polovičky s niečím, čo sa im na „kúpeľňovej disciplíne“ nepozdáva. Len 28 percent mužov priznalo, že konfrontovali partnerku ohľadom správania sa v kúpeľni, ktoré ich hnevá. Pri ženách to bola skupina 44 percent opýtaných.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #kúpeľna #izolácia #zlozvyk #karanténa

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...