Ste skutočne zamilovaná? Signály, že ide o lásku a nie o flirt

To všetko na spôsob "nemôžem jesť, nemôžem spať, nosím ružové okuliare", čo poznáme z filmov, sa u vás nedeje? Ako máte spoznať, či ste skutočne zamilovaná? Pomôžeme vám!

08.04.2020 13:00
lúka, tráva, vzťah, láska, kliešť, jar Foto:
Niekto prejavuje svoju lásku neustálym spojením, iný ju vníma viac ako dobrodružstvo, ktoré nemusí trvať večne.
debata

Všetci máme určitú predstavu o veľkej láske. Väčšinou je hlasná a pekne gýčovitá. Možno dokonca na začiatku vzťahu cítime motýle v bruchu. Nemôžete spať, jesť, nosíte ružové okuliare… Láska sa vyvíja pomaly a má veľa tvárí… Ako zistíte, že skutočne milujete?

Kontrolný zoznam lásky

Musíme vás sklamať – jednoduchý zoznam lásky, žiaľ, neexistuje. Existuje však niekoľko otázok, ktoré si môžete položiť, aby ste odhalili svoje skutočné pocity.

Čo by nastalo, ak by už táto osoba náhle nebola súčasťou môjho života?
Ak sa u vás pri týchto myšlienkach všetko vnútri „stiahne“ a dokonca pocítite bolesť, je to celkom dobré znamenie toho, že dotyčnú osobu naozaj milujete.

Máte rovnaké hodnoty a záujmy?
Najmä vo fáze zamilovanosti sme priťahovaní k rozdielom partnera, pretože sme zvedaví. Skutočná láska si však pýta rovnaké hodnoty a záujmy, aby to klaplo. To neznamená, že musíte byť úplne rovnakí. Je to viac o základných hodnotách a životných cieľoch pri témach ako je rodina, kariéra, zdravie…

Ste otvorená kompromisom?
Povedzte svojmu partnerovi, že vám ponúkli vysnívanú prácu v zahraničí. Chceli by ste sa presťahovať? Bolo by to pre vás ľahké alebo ťažké rozhodnutie?

Cítite sa pri sexe uvoľnená?
Aj sexuálny život hrá pri ozajstnej láske veľkú rolu. Cítite sa slobodne? Dokážete sa odreagovať? Máte odvahu hovoriť o svojich najtajnejších predstavách? Dobrá sexuálna komunikácia a kompatibilita sú znakmi zdravého vzťahu a indikátorom toho, že skutočne milujete.

Ak skutočne stále premýšľate o tom, či dotyčného človeka po svojom boku skutočne milujete, nejde o znak toho, že by ste ho nemilovali. Je rozdiel, či niekoho milujete alebo „skutočne“ milujete a tento pocit sa môže vždy znova zmeniť. Vo všeobecnosti romantické pocity nevyzerajú pre všetkých rovnako. Niekto prejavuje svoju lásku stálym spojením, iný ju vníma viac ako dobrodružstvo, ktoré nemusí trvať večne. Niektorí ľudia môžu milovať iba jednu jedinú osobu, iní zas milujú niekoľko osôb súčasne. Najdôležitejšie preto je zistiť, čo od lásky očakávate a či súčasný vzťah tieto želania spĺňa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #flirt #romantika #záujmy #kompromis #kompatibilita

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...