Týmito troma krokmi posilnite váš vzťah

Aj na dobrom vzťahu je nutné pracovať. Čím ho môžete zdokonaliť?

01.04.2020 17:00
láska, vzťah, starší partner Foto:
Dôverujete si navzájom?
debata

Dôverou

Dôvera je zásadná vec. Každý vie, že dobré vzťahy sa bez nej nezaobídu. Je dôležité dôverovať partnerovi, dať mu istú slobodu a neobmedzovať sa navzájom. V praxi to samozrejme nefunguje vždy dokonale, ale preto treba na dôvere pracovať. Vzájomná dôvera je totiž základným kameňom vzťahu. Ak partnera upodozrievate, osočujete ho a dávate mu pocítiť, že mu neveríte, vzťah fungovať nebude.

Komunikáciou

Niečo vás trápi, ale dusíte to v sebe. Partner je nervózny, možno aj nešťastný, pretože nevie, či niekde neurobil chybu. Musíte spolu hovoriť. Nikto z dvojice nedokáže čítať medzi riadkami úplne všetko. Problémy sa tak kopia a zostávajú bez riešenia. Hoci sa nehádate, spokojní nie je ani jeden z vás. Mlčky sa obchádzate a až jedného dňa vaša frustrácia môže vyústiť do okamžitého rozchodu – bez množstva slov či vysvetlení.

Rešpektom

Ak sa navzájom nerešpektujete, nemôžete byť z dlhodobého hľadiska spokojní. Brať vážne názory jeden druhého, prejaviť pochopenie, chváliť sa aj vypočuť – to všetko súvisí s tým, ako sa obaja vo vzťahu cítite. Neznamená to, že je nutné so všetkým súhlasiť – to vôbec nie, ale aj kritiku či opačný názor treba vysloviť tak, aby ste sa navzájom neurážali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dôvera #partner #rešpekt

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...