Ešte stále myslíte na vášho EX? Tu sú spôsoby, ako to stopnúť

Tri tipy na rýchlejšie nasmerovanie svojho života správnym smerom po rozchode.

31.03.2020 17:00
depresia, únava, žena, smútok Foto:
Stále ho nedokážete dostať z hlavy?
debata

Žiadne sny, realita

Po rozchode prežívate smútok a tak máte tendenciu predstavovať si ho v krajších farbách. Smútite a snívate o jeho návrate. Spomínate na všetko krásne, čo ste spolu prežili a v spomienkach sa k nemu vraciate ako k láske svojho života. Takéto úvahy stopnite. Pozrite sa na váš vzťah realistickejšie a spomeňte si aj na to, čo nefungovalo. Naozaj to bol muž snov? Len si pekne pospomínajte na jeho horšie stránky a snažte samú seba ubezpečiť v tom, že bez neho je vám lepšie.

Vrhnite sa na nové zážitky

Staré zážitky a spomienky musíte „prebiť“ tými novými. Utápať sa tým, čo už nikdy nebude, je zbytočné a vo vašom porozchodovom stave to ničomu nepomôže. Zbieranie nových skúseností, zážitkov a spoznávanie nových ľudí vás môže dostať na inú cestu, na ktorej vás už ex „prenasledovať“ v myšlienkach nebude. Iste, chce to čas, ale ak sa týmto smerom nevydáte, zostanete na dlho uväznená v začarovanom kruhu, z ktorého niet návratu. A život vám bude unikať medzi prstami.

Odstrihnite sa

Len ťažko sa dá nemyslieť na vášho ex, ak si s ním voláte či píšete. On to možno berie inak ako vy – je vyrovnaný s tým, že žije nový život a chce s vami udržať kamarátske vzťahy. To je v poriadku, ale len vtedy, ako ste na takýto scenár nastavená aj vy a ak ním netrpíte. Ale keďže vy to až tak v pohode neberiete, je na mieste, úplne sa odstrihnúť. Neodpisujte mu, nekontaktujte ho, nesledujte jeho sociálne siete, nestretávajte sa istý čas so spoločnými kamarátmi. Týmto spôsobom sa dokážete nastaviť na život bez neho a to je správna cesta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #rozchod #túžba #trápenie #expartner

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....