Umyli ste si ruky? Tak sa poďte zoznamovať aj v karanténe

Dvojica vytvorila online zoznamku pre ľudí v karanténe. Novinka je založená na textovej komunikácii, no po čase je možné spojiť sa aj prostredníctvom videa.

30.03.2020 14:56
online zoznamka, rande, sociálna sieť Foto:
Zoznamovanie v čase karantény?
debata

Daniel Ahmadizadeh a Christopher Smeder zo Spojených štátov amerických vytvorili online zoznamku pre ľudí v karanténe s príznačným názvom Quarantine Together (v preklade Spolu v karanténe). Doménu si kúpili 8. marca a o sedem dní neskôr už spustili webstránku aj aplikáciu. „Ľudia sú doma a budú osamelí. Chceli sme vytvoriť niečo, čo nebude skvelé len pre iných, ale aj pre nás a nebudeme sa tak nudiť. Ja som doma väčšinou pozeral basketbal, ale to nie je ono,“ uviedol Ahmadizadeh.

Aplikácia je založená na textovej komunikácii. Každý večer o 18:00 sa registrovaných používateľov spýta, či si umyli ruky. Ak odpovedia kladne, predstavia ich ďalším používateľom, pričom poznajú len svoje mená. Tvorcovia tak chceli eliminovať „povrchnú predpojatosť“. Po 15 minútach písania s vybranou osobou majú možnosť nadviazať kontakt aj prostredníctvom videa. „Máte tak možnosť rozprávať sa s inými ľuďmi. Teraz nie je čas na odmietanie, ale na to byť empatický,“ povedal Ahmadizadeh.

Krátko po spustení webu sa zaregistrovalo 200 osôb. Odvtedy rastie počet používateľov každý deň o 50 percent.

debata chyba
Viac na túto tému: #zoznamka #randenie #koronavírus #karanténa

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...