Stále single? Toto sú možné dôvody, prečo plašíte mužov

Byť single má svoje nesporné výhody. No len do chvíle, kým už netúžite zdieľať život vo dvojici. Tu však niekedy naráža kosa na kameň. Napriek tomu, že už nechcete, stále s týmto statusom ostávate. Príčin môže byť viac.

21.03.2020 16:00
láska, rozchod Foto:
Ak budete neustále meniť názory, žiadny chlap pri vás nevydrží.
debata

Príliš hladná po láske

Pocit zamilovanosti je doslova fyziologická reakcia. Výbuch energie a hormónov. Problémom je, ak nemáte city pod kontrolou a ide o výbuch, ktorý doslova rozmetá okolie. Chelli Pumphrey je vzťahová koučka, ktorá si všimla, že ľudia, ktorí sú dlhodobo single, majú problém regulovať reakciu lásky. To znamená, že sa na nového človeka v ich zornom poli vrhnú s intenzitou smršte. Pozor na to. Aj kanonáda láskou môže vystrašiť.

Ignorujete predstavy druhého

Je v tom mnoho hormónov, ale aj mnoho predstáv o tom, aký život chcete mať. Nechcete byť sama, ale máte tak jasne definované predstavy, že už nehľadáte partnera na spoločný život, ale niekoho, kto zapadne do vášho sna ako dielik puzzle. A to je veľmi nebezpečné. Ak to polovička postrehne, veľmi rýchlo sa zbalí. „Nikto totiž nechce byť len doplnok, aj keď ide o lásku,“ hovorí Chelli Pumphrey.

Máte nevyriešené minulé vzťahy

Nie je nič nezvyčajné, ak budúce vzťahy kazia tie minulé. „Často nás prenasleduje minulosť. Nechceme to zlé z nej, ale chceme, aby ďalší partner mal všetky dobré vlastnosti toho bývalého. To však nie je možné,“ hovorí Chelli Pumphrey. Ak si chcete nájsť nový vzťah, spravte za minulosťou hrubú čiaru. Nežite v spomienkach a prijmite nového človeka takého, aký je. Bez porovnávania s minulým partnerom. V niečom bude lepší, v niečom možno horší. Dôležité je, aby ste si rozumeli.

Neviete, čo chcete

Opačným extrémom, ako mať presne premyslený vzťah, je nevedieť, čo chcete. „Ak neviete, čo chcete, tak to ani nemôžete mať,“ hovorí Chelli Pumphrey. Preto je potrebné mať vo vzťahoch definované priority, ale aj to, akým smerom sa chcete a akým sa nechcete vydať. Pretože ak budete meniť neustále názory, žiadny chlap pri vás nevydrží.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #single #zamilovanosť #očakávania #bývalý partner

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...