Kedy je lepšie vzťah na diaľku ukončiť?

Občas je dvojica prinútená byť dlhší čas od seba a svoju lásku žiť na diaľku. Nie každý vzťah takú skúšku vydrží.

12.03.2020 11:00
žena, počítač Foto:
Váš vzťah na diaľku škrípe?
debata

Už si vôbec nechýbate

Pred pár mesiacmi ste počítali každý deň, každú hodinu, ktorá vás delila od opätovného stretnutia. Medzitým sa však situácia zmenila a vám až tak veľmi nezáleží na tom, či sa udivíte túto sobotu alebo až tú ďalšiu. Dobre je vám aj bez partnera, dokonca sa občas pristihnete pri myšlienke, že je vlastne dobre, že si môžete urobiť víkendový program podľa seba.

Dôvera je fuč

Je pochopiteľné, že vo vzťahu na diaľku dostáva dôvera zabrať. Je náročné nemyslieť na to, s kým a ako trávi večer váš drahý stovky kilometrov ďaleko. Je to prirodzené, malé trápenia k takémuto vzťahu patria. Ak sa však vaše rozhovory čoraz častejšie točia len okolo toho, kde, s kým a prečo ste trávili čas, nie je to dobré znamenie. Do vzťahu sa vkradla nedôvera a žiarlivosť a žiť v takomto napätí dlhodobo sa nedá. Ak sa dôvera nedá do poriadku, potom je ďalším krokom rozchod.

Trucujete a robíte si napriek

Možno kvôli žiarlivosti, možno preto, že vás zožiera smútok či zlosť – vo vzťahu ste obaja čoraz popudlivejší, dokážete sa spolu pohádať takmer na akúkoľvek tému a potom skúšate, kto vydrží dlhšie toho druhého nekontaktovať. Trápite sa, čakáte, trucujete, hádate sa… a stále dookola. Vzťah bez perspektívy posunu vpred nemá zmysel udržiavať. Partnerstvo je o rovnováhe a radosti, nie o večnej súťaži kto z koho.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #Dôvera #vzťah na diaľku

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....