Bol váš rozchod chybou? Ak sa udial pre tieto dôvody, tak áno

Po pár týždňoch sa sama seba pýtate, prečo ste sa vlastne rozišli... A je vám to ľúto.

11.03.2020 09:00
Smútok z rozchodu môže viesť k odmietaniu jedla... Foto:
Ste sama?
debata

Rozchod chcelo vaše okolie

Občas sa problémy vyskytli, nie však také, s akými by ste si nevedeli poradiť. Bohužiaľ, do vášho vzťahu ste od začiatku „zaťahovali“ množstvo ľudí, ktorí mali potrebu sa vyjadrovať. Aj to robili. Iste, je fajn, keď máte niekoho, kto má na problémy vo vašom živote triezvy pohľad a poradí vám s čistým úmyslom. Do vzťahu dvoch ľudí však najlepšie vidíte vy sama. Vonkajší tlak však nie vždy musíte uniesť – častokrát vás kamarátky aj nepatrnými poznámkami vo vzťahu zneisťujú a vy začnete o partnerovi pochybovať. Podľa nich nie je váš partner dosť pekný, šikovný, galantný, úspešný… Ak to robia dlhodobo, začnete pochybovať. Zvlášť sa to deje v partii kamarátok, kde ste jedinou, ktorá má vzťah – ostatné tak majú dôvod rozoberať aspoň vás, keď sa v ich životoch nič také nedeje.

Vaše ego bolo zranené

Rozišli ste sa preto, lebo sa udialo niečo, o čom ste si v prvých okamihoch mysleli, že to partnerovi neodpustíte. Konali ste rázne, hovorilo za vás zranené ego a smútok. Po istom čase sa však na dôvod vášho rozchodu pozeráte bez hnevu a skôr vás premkýna ľútosť – okamžite ste zničili niečo, čo bolo pekné. Chyby sa stávajú a dnes už to viete. Vždy sa dajú riešiť, alebo je potrebné sa aspoň sa pokúsiť ich riešiť. Vy ste konali unáhlene a všetko ste zahodili takmer okamžite.

Za vlastnú nespokojnosť ste vinili vzťah

Po rozchode bolestne zisťujete, že nie vzťah vám ničil život. Rozchod sa udial a vy ste nespokojná rovnako. Nie vzťah, ale vy sama si „projektujete“ vlastné životné šťastie či nešťastie. Práca, ktorá vás nebaví, problémy s rodinou či celkový zlý pocit z vlastného života – možno ste si mysleli, že vzťah vás urobí šťastnou ako mávnutím čarovného prútika. To sa však neudialo a vy až neskoro zisťujete, že váš vzťah bol dobrý – problémom ste boli vy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #neúprimnosť

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...