Orgazmus nie je len o potešení. Takto mení ženské telo

Túžba po tom slastnom pocite vyvrcholenia nie je podmienená len túžbou po rozkoši. Ženské telo si orgazmus priam vyžaduje. Možno ho totiž považovať za veľmi dôležitú súčasť zdravého života.

10.03.2020 13:00
sex, intimity, orgazmus Foto:
Pri orgazme s partnerom získava žena toľko oxytocínu, akoby sa práve zamilovala.
debata

Lepšia odolnosť organizmu

Tridsať percent. Presne o toľko sa zlepšuje aktivita imunitného systému po orgazme. Aktivujú sa v krvi tie správne látky, ktoré by bežne mali za cieľ eliminovať spermie ako cudzie teleso. Tým vylúčia automaticky tie slabšie a prežijú len najsilnejšie. Avšak ak neplánujete tehotenstvo, aj vtedy sa orgazmus zíde. Dôvod? Pretože aktívnejší imunitný systém si ľahko poradí aj s baktériami a vírusmi, ktoré máte v tele.

Správne nastavenie hodín

Na haprujúci menštruačný cyklus nemusíte používať len hormonálne prípravky. Skúste najprv orgazmus. Trikrát do týždňa by mala byť terapia, ktorá podľa niektorých štúdií dokáže do dvoch mesiacov žene úplne ozdraviť menštruačný cyklus a nastaviť pravidelnosť. Ak si preto neviete rady so svojimi dňami, choďte na ne s potešením.

Krajší vzťah

Toto platí len v prípade, že dosiahnete orgazmus s partnerom. Výskumy sexuálneho správania ukazujú, že pri orgazme s partnerom získava žena toľko oxytocínu, akoby sa práve zamilovala. No a čím viackrát sa do partnera zamilujete, tým bude aj vzťah krajší. Naopak, ak s partnerom nemáte orgazmus a dobiehate ho, ako sa povie, vlastnoručne, máte problém. Telo vám po nejakom čase začne signalizovať, že nežijete v jednej domácnosti s tým pravým.

Budete žiť dlhšie

Desaťročné pozorovanie žien zaznamenalo, že dva až tri orgazmy týždenne znamenali 50 % zníženie riziko predčasnej smrti. Súvisí to s množstvom faktorov, ale jedným z nich je aj ten, že orgazmus dokonale znižuje stres, ktorý stojí za väčšinou vážnych ochorení. Okrem toho prináša do krvi látky, ktoré podporujú dlhovekosť.

Orgazmus znamená viac orgazmov

Štúdie ukazujú, že ženy, ktoré si pravidelne doprajú orgazmus, majú omnoho viac sexuálnej túžby ako tie, ktoré si povedia, že im stačí menej. Aj pri orgazme platí, že s jedlom rastie chuť. Preto ak ho svojmu telu doprajete častejšie, aj na milovanie budete mať viac chuti, váš život bude naplnený rozkošou aj všetkými ďalšími benefitmi, ktoré prináša.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oxytocín #imunita #milovanie #stres #orgazmus #menštruačný cyklus

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...