10 príznakov, že nie ste zamilovaná, len sa bojíte samoty!

Mnohí sú so svojím single statusom spokojní, iní ho nenávidia... Preto hľadajú vzťah, ale bez toho, aby cítili skutočnú lásku.

03.03.2020 11:00
láska, sex, vzťah, pár, bozk, milenci Foto:
Nejako vám nikto neverí, že sa k sebe hodíte...
debata

Single život? To nie je nič pre vás! Našťastie prechádzate zo vzťahu do vzťahu, pretože dobre sa cítite len vo vzťahu. Položte si však otázku: Stačí vám byť s niekým, čiže s hocikým, alebo byť s druhou osobou skutočne šťastná? Možno z krátkodobého hľadiska. Ale z dlhodobého hľadiska je lepšie čeliť strachu zo samoty, pretože tu je zakopaný pes a skutočný problém.

10 príznakov, že nie ste naozaj zamilovaná

Vzťah je povrchný
Je vám príjemné tráviť čas s niekým, kto je k vám milý a láskavý. Ale ak ste k sebe úprimná, na skutočný ľúbostný život to nestačí…

Veľa o ňom neviete
Váš objav pracuje v IT oblasti, má motorku a chodí dvakrát týždenne do fitka. Je možné, že vám dal o sebe aj viac informácií, no vy ste sa o ne v skutočnosti vôbec nezaujímali.

O sebe tiež neprezrádzate veľa
Pre svoj úzky okruh priateľov ste ako otvorená kniha. Ale pre svoj „poklad“ si niektoré dôležité informácie o sebe strážite ako oko v hlave. Bola by škoda, ak by sa mu na vás niečo nepáčilo a vzťah by začal upadať…

Čo máte spoločné? Neviete…
Radi sa spolu chodíte najesť, do kina a športovať, ale inak… Ak je pre vás ťažké nájsť nejakú spoločnú aktivitu, mali by ste si položiť otázku, čo vás vlastne spája.

Keď ste sama, cítite sa zle
Keď je s vami, všetko je príjemne „tlmené“. Avšak keď ostanete sama, prepadne vás panika. Čo ak už nikdy nenájdete vhodného partnera? Nie je lepšie pokračovať vo vzťahu s týmto „neutrálnym“ človekom? Odpoveď, napriek niektorým logickým dôvodom, je nie!

Dúfate, že ho zmeníte
Vo svojom partnerovi už vidíte potenciál. Áno, možno ten vzťah ešte nie je taký vášnivý. Ale ak tieto dve-tri maličkosti zmeníte, bude to oveľa lepšie… Napríklad, ak má váš objav problém so závislosťou a vy mu chcete pomôcť, je to túžba po zmene správnym smerom. Avšak ak ho chcete len zmeniť, aby vám lepšie vyhovoval, potom je to od vás sebecké.

Všetko je kŕčovité
Nie je v poriadku, ak ste nútená do každej maličkosti a vzťah cítite ako neustály boj. Ak sa on neobťažuje nejako zachrániť vzťah, potom je to aspoň z jeho pohľadu jasná vec: Vzťah skončil.

Stále ho ospravedlňujete
Sexistické výroky, výsmech, nemiestne narážky a čudné skutky: Na verejnosti len tŕpnete, čo zasa vyparatí, čo povie, ako sa bude správať… A keď sa niečo divné znova prihodí, prichádzate na scénu s rôznymi vysvetleniami a uisťujete okolie o tom, že toto je výnimočná situácia.

Okolie presviedčate o tom, že je pravý
Nejako vám nikto neverí, že sa k sebe hodíte. A zas a znova sa ocitáte v situáciách, kedy musíte svoj vzťah zdôvodniť a obhájiť.

Ste síce zamilovaná…
… ale nie doňho, skôr do toho samotného vzťahu. Do pocitu, ktorý vám umožňuje povedať „Boli sme s priateľom…“ Do tela, ktoré vedľa vás leží v posteli. Do možnosti, že môžete byť stále vo dvojici a už nie sama…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #single #vášeň #zmena #panika #tajomstvo #samota #egoizmus

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....