Potrebujete povzbudiť v posteli? Privoňajte si k jazmínu či vanilke

Niektoré vône dokážu nielen upokojiť myseľ pred rande, ale aj mierne posilniť sebavedomie človeka či nabudiť k vášni.

20.02.2020 15:00
sex, vzťah, intimity, problém Foto:
Nuda v posteli?
debata (1)

Ruža

Krásna, ženská, silná kvetinová vôňa. Vôňa ružového oleja má na mužov aj ženy relaxačný účinok a dokáže prelomiť istú zdržanlivosť u oboch pohlaví – dokonca tieto účinky spomínanej vône dokázala aj štúdia, ktorá bola uverejnená v magazíne „Avicenna Journal of Phytomedicine“.

Jazmín

V hinduizme je vôňa jazmínových kvetov považovaná za „parfum lásky“. Povzbudivý, afrodiziakálny účinok, bol voňavým kvetom jazmínu dokázaný aj vedecky. Podľa štúdie univerzity v Istanbule obsahuje intenzívna vôňa jazmínu množstvo molekúl vôní, ktoré majú stimulačný účinok.

Vanilka

Nielen posilňuje chuť do jedla, ale má aj stimulačný účinok na libido. Svoje účinky dokáže „predviesť“ v kuchyni, keď sa pridá do lahodných pokrmov, ale aj ako súčasť parfumov. Vanilka dokáže aj mierne upokojiť myseľ človeka pred rande – kto je priveľmi nervózny, mal by si privoňať práve k vanilke.

Ylang ylang

V Indonézii sa často tieto kvety kladú na lôžko novomanželov, pretože v tomto kúte sveta ľudia veria, že kvety majú silný afrodiziakálny účinok. Vôňa zvyšuje sexuálnu túžbu, stimuluje tvorbu šťastných hormónov, pôsobí pozitívne aj na sebavedomie človeka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vôňa #jazmín #ruža #afrodiziaká

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...