Ste vo vzťahu s tým pravým? Týchto 5 vecí to prezradí

Dokonalý muž neexistuje. Ale môže existovať ten dokonalý pre vás. Na to, aby ste to zistili skôr, ako premárnite roky mladosti s tým nesprávnym, preskúmajte jeho najdôležitejšie charakterové vlastnosti.

19.02.2020 17:00
láska, vzťah, zodpovednosť, priateľstvo Foto:
Viete, že vám každý deň života obohatí.
debata (3)

Nebojuje „namiesto“ vás

Poznáte to. Niekedy sa chcete len posťažovať, vyplakať sa, porozprávať a tým to hasne. Nepotrebujete, aby partner okamžite vstúpil do role toho najmúdrejšieho a išiel vám dávať životné rady, akoby bol stelesneným Budhom. Sara Zayed sa venuje vzťahom a duševnému zdraviu, pričom tvrdí, že takýto muž vo svojej podstate nepomáha vám, ale robí zo seba hrdinu na váš účet. Navyše na nesprávnom mieste a úplne zbytočne. Správny chlap vás pofúka, objíme, bude pri vás a svoj názor povie, ak sa ho spýtate, ale nebude sa tváriť, že on je ten, kto zhltol všetku múdrosť sveta a vie vždy lepšie ako vy, čo by ste mali robiť.

Podporuje vás

Na druhej strane od neho nepočujete to nerob, tam nechoď, to ti netreba, ale skôr riešenia, ako spravovať domácnosť, vzťah, deti a každodenný život, aby ste si aj vy plnili svoje ciele a sny. Podpora zo strany muža je to najcennejšie vo vzťahu. Možno ste aj vy počuli o mužoch, ktorí ženám zakazovali študovať, rozvíjať sa, či nebodaj chodiť do práce. Áno, sú takí a nie sú to tí praví pre vás.

Chápe vašu emočnú nerovnováhu

Nie je dokonalý, ale to nie ste ani vy. Lenže chlap, ktorý dokáže zniesť aj vaše hormonálne výkyvy počas mesiaca, je lepší parťák do života ako ten, čo vyvoláva hádky. Sara Zayed tvrdí jasne: „Správny muž prijíma vaše výkyvy nálad a je tu pre vás, aj vtedy, keď nemáte práve svoj deň. Nielen vtedy, ak ste veselá, milá a šťastná.“

Necíti sa pri vás ohrozený

Je to veľmi dôležité. V mnohých mužoch totiž ešte blúznia rodové stereotypy, ktoré určujú aj ich vzťah k vám. Ak potom máte lepší plat, pracujete na vyššej pozície, alebo máte lepšie vzdelanie, cítia sa akoby ohrození. Lenže spoločnosť je už iná ako keď mamy boli doma s deťmi a otec živil rodinu. A moderný muž, vhodný pre život v modernom vzťahu by to mal vedieť.

Robí vám deň krajším

Okrem bežných pragmatických vecí rozhoduje o pravosti partnera aj váš subjektívny pocit. Tešíte sa na neho domov. Viete, že vám každý deň života obohatí. Ste šťastná, keď ste spolu. Viete si nájsť čas sami pre seba a pre nehu a bežné radosti. Potom ste s tým pravým.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #charakter #dlhodobý vzťah #podporovať sa #počúvať sa

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...