5 zaručených krokov k lepšiemu orgazmu

Orgazmus je dobrý vždy. Ale niekedy môže byť aj lepší. Hlavne ak veci nenecháte na náhodu a trochu si milovanie okoreníte.

15.02.2020 17:00
sex, intimity, orgazmus Foto:
S väčšou vášňou pre milovanie sa s väčšou intenzitou ohlási aj vyvrcholenie.
debata

Predĺžte predohru

Každá žena má v sexe iné preferencie, ale mnohé potreby majú ženy na celom svete spoločné. Výskum Davida Fredericka z katedry psychológie z Chapmanskej univerzity našiel súvislosť medzi dĺžkou predohry a ženským orgazmom. Ženy, ktoré prežívali desaťminútovú predohru mali orgazmus v štyridsiatich percentách prípadov. Ak sa predohra natiahla na 20 minút, orgazmus dosiahlo až 60 % žien. Za predohru sa však nemusí pokladať len priama stimulácia, ale aj erotická hra, láskanie, hladkanie, čí vzrušujúca atmosféra.

Nikdy nevynechajte klitoris

Je alfou a omegou úspechu. Nielen preto, že až 80 % žien na svete dosahuje klitoriálny orgazmus, ale aj preto, že pri vaginálnom orgazme znamená zapojenie klitorisu omnoho bohatšie a príjemnejšie pocity. Vyskúšajte. Nie je podstatné v akej polohe sa milujete, dotknúť sa samej seba na tomto mieste by nemal byť problém v žiadnej.

Použite lubrikačný gél

Štúdia z roku 2009 ukázala, že až 70 % žien po použití lubrikačného gélu prežilo krajší orgazmus ako bez neho. Pritom vôbec nezáležalo, či ho potrebovali alebo nie. Zdá sa, že táto pomôcka zlepšuje sexuálne potešenie. A to nielen pri milovaní, ale aj pri masturbácii.

Objavujte nové pozície

Najklasickejšia pozícia je misionárska, ale to nehovorí o tom, že konfekčná pozícia sa hodí pre všetky ženy. Experimentujte a objavujte. Dokonca sa ukazuje, že aj polohy, v ktorých nedosiahnete orgazmus sú pre jeho podporu dôležité. Pretože čím viac ich počas milovania skúsite, tým dlhšie a rôznorodo sa stimulujete. A odozva potom stojí za to.

Buďte kreatívni

Obohatiť si milostný život o nové prvky, hračky aj metódy nie je žiadne tabu. Práve naopak. Po mnohých spoločných rokoch milovanie prirodzene stráca na atraktivite. Preto je vhodné ho obohatiť. Fantázie, dobrodružstvá, experimenty, prekračovanie hraníc… S väčšou vášňou pre milovanie sa s väčšou intenzitou ohlási aj vyvrcholenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #milovanie #klitoris #orgazmus #predohra #vyvrcholenie #milostné polohy #lubrikačný gél

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...