Večné rozchody a návraty? Čo ste sa naučili, ak ste z takéhoto vzťahu odišli?

Stálo vás to veľa síl. Ukončiť nekonečný vzťah, ktorý je plný rozchodov a návratov, dá človeku zabrať. Ale potom všetko vidíte celkom inak.

11.02.2020 15:00
rozchod, muž a žena Foto:
Konečne ukončite toxický vzťah!
debata

Závislosť nie je láska

Lásku ste si zamieňali so závislosťou. Po rozchode a „vyliečení“ sa je vám jasné, že láska a závislosť sú dve rozdielne veci, ktoré ste počas toxického vzťahu prehliadali. Nedokázali ste bez partnera žiť, dýchať a „fungovať“. Nech sa stalo čokoľvek, vždy ste sa vrátili, pretože bol pre vás ako droga. Boj s takouto závislosťou je náročný, pomôže len rázny rez – raz a navždy. Neexistuje iný spôsob, ako sa z takéhoto vzťahu postaveného na závislosti vyliečiť, len odchod.

Musím vedieť, čo vo vzťahu chcem

Neustále hádky, nikam nevedúce diskusie a nezhody vás nútili bojovať a byť neustále v strehu. V samotnom vzťahu ste boli všetko možné, len nie spokojná a vyrovnaná. Vzorec hádok a udobrovania sa opakoval stále dookola a vy ste neboli schopná povedať si – toto nechcem. Práve rozhodnutie, čo sa vám vo vzťahu a páči a čo nie je kľúčové k spokojnému spolunažívaniu s partnerom. Každý si zaslúži mať zo vzťahu dobrý pocit a prežívať to, po čom túži.

Dokážem odísť

Vaše veľké víťazstvo! Po dlhom kolotoči ste predsa len urobili zásadný krok a partnerovi dali zbohom. Odišli ste zo vzťahu rozchodov a návratov – a to si žiadalo veľkú vnútornú silu a odhodlanie. S odstupom času môžete byť pyšná, že ste sa vymanili z takejto závislosti a uprednostnili ste nový život ako single.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #návrat

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...