Bojíte sa nudy vo vzťahu? Veď je to zbytočné

Veľa párov si z času na čas užíva sladké ničnerobenie, kedy podľahne nude. Spoločne. Ale netreba mať kvôli tomu výčitky svedomia. Spoločné nudenie sa nie je pre vzťah nijako toxické.

04.02.2020 15:00
láska, rozchod, nuda Foto:
Aj váš vzťah postihla nuda? Nemusí to byť žiadna tragédia.
debata

Autor Mark Manson sa, naopak, domnieva, že na nude nielenže nie je nič zlé, ale dokonca je kľúčom k dlhotrvajúcemu spokojnému vzťahu. Páry, ktoré sa práve dali dohromady, najradšej trávia čas spoločne. Spoločné cestovanie, návštevy kina či koncertov, spoločný šport, diskotéky… A zrazu to príde. Len tak spolu ležíte na pohovke a nerobíte nič. Zrazu vás začnú prenasledovať výčitky svedomia – „preboha, veď my sa spolu nudíme“. Autor Mark Manson však nabáda, aby sme tieto výčitky svedomia rýchlo zažehnali. "Vzťahy by mali byť také nudné, ako je to len možné, aby obstáli v skúške času,“ uviedol autor pre Business Insider.

Mark Manson verí, že vzťahy trvajú dlhšie, ak jednoducho nerobíte neustále spoločne čosi zábavné, ale len tak trávite čas spolu pred televízorom a spoločne „unikáte“ stresu nočných klubov. Vysvetľuje to tým, že napríklad 80-ročné páry, ktoré sú spolu 60 rokov, môžu byť spolu stále šťastné. V čom je ich tajomstvo?

"Tajomstvom dlhej lásky nie sú tisíce podniknutých dobrodružstiev a nespočetné množstvo vzrušujúcich dovoleniek,“ uviedol autor. Vysvetľuje, že staršie páry sú šťastné spolu tak dlho, pretože sa vedie spoločne aj nudiť a neprekáža im to . "Môžu rok čo rok sedieť vo svojom dome, hovoriť o tej istej veci, sledovať filmy, variť večeru – a sú s tým spokojní.“ Pretože, ak ste aj v týchto fázach vzťahu spolu, znamená to, že vaša láska môže vydržať naveky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nuda #nuda vo vzťahu

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...