Prečo vás milovanie neuspokojuje? Tu hľadajte odpoveď

Milovanie s partnerom by malo byť krásne, uspokojivé, naplňujúce. Avšak nie vždy je to tak. Niekedy neprináša očakávané uspokojenie a nie je reč len o chýbajúcom orgazme.

03.02.2020 17:30
milovanie - sex z povinnosti Foto:
Každý, kto ide do postele sám za seba, ťažko uspokojí niekoho iného.
debata (1)

Keď sex neprináša radosť

Sexuálne zážitky sú krásne a naplňujúce a mnoho žien potvrdí, že milovanie vie byť skvelé často aj v prípade, že nemajú orgazmus. Na druhej strane vyvrcholenie prísť môže, ale samotný sex neprináša povestné naplnenie. Vtedy sa vytráca žiadostivosť, túžba po partnerovi aj milovaní. Veď orgazmus si môžete pripraviť aj sama. Lenže pre partnerské spolužitie je to chyba. Preto je lepšie investovať do obnovenia plnohodnotného milovania, ako nového vibrátora.

Nedostatok empatie

Ak každý ide do postele sám za seba, ťažko uspokojí niekoho iného. Vzťahová a rodinná terapeutka Janika Veasley preto ako prvé radí párom prehodnotiť svoj postoj k sexu ako k činnosti, ktorá je zdrojom ich potešenia. Skúste sa obaja zamerať hlavne na potešenie toho druhého. Vtedy budete vyžarovať iné gestá, slová, dotyky a milovanie sa nebude len živočíšnou záležitosťou. Opäť sa do neho vráti neha, prejavy lásky a hlavne uspokojenie s tým, že ste spolu.

Iné sexuálne predstavy

Líšia sa tie, ktoré má partner od tých vašich. To sa dá prežiť niekoľko mesiacov, možno aj roky, ale skôr či neskôr vás sex podľa predstáv niekoho iného prestane napĺňať. Janika Veasley preto radí otvorenú komunikáciu. Milujúci partneri by mali vedieť o erotických snoch a predstavách svojej polovičky. A rozhodne sa o nich netreba hanbiť hovoriť. Často aj viac ráz. Inak hrozí, že nenaplnené očakávania vyústia do nenaplneného milovania.

Odcudzili ste sa

Ak ste s partnerom niekedy zažívali uspokojujúce milovanie, je potrebné sa vrátiť do tej atraktívnej minulosti. Janika Veasley radí nielen mentálne a spomienkami, ale aj reálne. Preskúmať, čo vtedy bolo iné, čo ste robili, ako ste žili, čo vás napĺňalo. Potom môžete opäť vrátiť staré dobré časy. Pretože často prídu povinnosti, deti, stres v práci a vy potrebujete nájsť seba a svoje naplnenie. Často je nutné sa preň vrátiť, ak ste ho počas cesty životom kdesi vytratili, ale určite sa to oplatí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #libido #milovanie #túžba #orgazmus #uspokojenie #očakávania #odcudzenie

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...